Tort cu lapte

Fetele care sunteti la dieta nu cititi ! Cu tortul asta va dati dieta peste cap :)) nu o sa puteti manca doar o feliuta …este cremooos, ciocolatooos … pacatos! :))).
Reteta am preluat-o de pe blogul lui Palachinka , mi-a placut cum suna si repede am incercat-o … de cand cu tortul egiptean incerc tot tot de acolo.

Avem nevoie de :
Pentru blat :
2 ouă
2 linguri cu zahar
2 linguri făină
0,5 lingurita praf de copt
1, 5 lingura pudră de cacao
2 linguri apă caldă
Mixati ouale cu zahar pana aceasta se topeste. Cerneti faina, cacao şi praf de copt într-un alt castron şi adaugati-o treptat in amestecul de ou. Adaugati si apa treptat.
Coaceţi in cuptorul preincalzit la 180 ° C timp de aproximativ 15 minute într-o forma de 20 cm diametru până scobitoarea introdusa in blat iese curata. ( eu am copt intr-o forma de 24 ).Va trebui să coace 2 blaturi ( dublati compozitia si o impartiti in doua si coaceti 2 blaturi sau faceti unul mai mare si il taiati in doua).

Crema de lapte
670 ml lapte
70 g amidon de porumb
2,5 linguri de zahăr
70 g ciocolată albă
170 g margarina la temperatura camerei( eu am pus unt),
100 g zahăr pudră
Se amestecă 100 ml de lapte cu zahăr şi cu amidon de porumb. Se toarnă restul de (570 ml) de lapte într-o oală se adaugă ciocolată albă şi incalziti la foc mic pana da in clocot. Reduceti focul si adaugati amnestecul de amidon amestecand mereu . Continuaţi sa amestecati până când se ingroasa. Veţi şti că este suficient de gros, dacă, atunci când radeti partea de jos a oalei cu lingura, puteţi vedea fundul oalei. Lasati sa se raceasca. Mixati margarina cu zahărul pudră şi adaugati crema de lapte.

Glazura
140 g ciocolată cu lapte
3 linguri lapte
2,5 linguri de zahăr
100 g margarină
Pune toate ingredientele intr-un cazan dublu şi incalziti pana obtineti o crema ( eu va spun sincer am uitat sa pun laptele ). Lasă-l să se răcească si apoi mixati . Glazura mea a iesit mai deschisa la culoare pentru ca am pus jumatate cantitate ciocolata alba si jumatate cu lapte.

Asamblare: 1 foaie blat , jumătate din cremă de lapte, jumătate din glazura, apoi se repetă. Taiem a 2-a zi. Acum concluziile :). Glazura mi s-a parut cam dulce pentru gustul meu, crema de lapte excelenta , o recomand cu caldura ca umplutura si pentru foi ( iese cam 1 kg) . Blatul mi s-a parut cam putin ( a se intelege subtire ) data viitoare o sa mai fac 1 blat deasupra sau unul de pandispan si il tai in 2.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


108 comentarii la „Tort cu lapte”

  1. off ce-mi faci :), mi-am promis sa nu mai mananc dulciuri si acum luni de dimineata vad ce ai gatit… buna ideea cu piure-ul de castane, daca imi permiti o sa copiez reteta si o sa o postez la sectiunea retete de la cititoare .
    PS Ti-as ramane indatorata daca mi-ai trimite cateva poze cu Emma de cand era puiut :).

  2. Amalia, cu cea mai mare placere, chiar te rog, e o reteta super si sper sa imi spui cum ti-a iesit!

    Poze cu Emma de cand era puiut sunt pe photobucket.

    http://s265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/Karma_Emma/EmmaFirstWalk2Sept2008/

    Aici avea vreo 14 saptamani, prima ei plimbare a fost la mare, pe plaja din Mamaia :)

    S-a cam speriat ea cand a izbit-o un val in fundulet haha dar acum daca vede orice apa (inclusiv balti) sare instant. Si lucreaza excelent la apa, aport ca la carte :)

    Sa stii ca si Emma e mare fan prajitura asta, a luat-o razna cand am terminat-o! Si ea nu a facut niciodata asa :))))

  3. Am sa incerc si eu acest tort, pentru ca de cateva zile tot salivez la poza ta, mi-am cumparat de toate, sper sa nu ma impotmolesc la mal si sa ma incurc in stiinta, am sa iti scriu dupa ce il savurez. Te pup

  4. Din pacate nu mi-a iesit blatul, nu am noroc la asa ceva, nu stiu ce s-a intimplat, cred ca nu am batut bine ouale, sau era prea multa cacao, nu m-am lasat batura si am facut un pandispan din 6 oua si cu 2 linguri de ulei care a iesit o minunatie, crema a iesit foarte buna, am mai avut o tentativa de facut crema cu unt , dar in momentul in care am pus crema in unt s-a taiat untul, iti scriu maine cum a iesit, iar crema de ciocolata a iesit foarte buna. Te pup

  5. Cristina sa-l mananci cu placere :)… daca mai ai probleme cu crema de unt adauga niste crema praf ( se gaseste in hypermarketuri crema la plic instant pentru prajituri ). O sa vezi ca se strange la loc crema taiata :).

  6. Imi poti spune te rog de ce nu mi-a iesit blatul, pare atat de simplu si totusi la mine nu a crescut nici de 2 degete, ma incurca faza cu lingurile sincer, daca am gramaj exact imi iese, poate nu erau masutare bine lingurile si nu am pus destula cacao? Ti-as fi recunoscatoare daca mai ajuta. Te pup.

  7. Buna! Am facut azi din nou reteta si mi-a iesit si glazura..secretul e sa o lasi la frigider sa se raceasca bine si apoi sa o mixexi…a iesit perfecta. Si inca ceva…eu am montat tortul intr-o forma cu fund detasabil si am pus deasupra fulgi de ciocolata cu lapte facuti de mine: ciocolata cu lapte razuita cu instrumentul de curatat coaja legumelor.Vera

  8. buna,tot eu de deranjez.crezi ca daca as face blatul din 5 oua in tava de aragaz si cu crema de lapte sa fac o rulada ,crezi ca ar iesii ceva?sper ca nu te superi ca te intreb asemenea chestii,dar cum tu esti maestrul …..nu de alta dar arata prea bine crema de lapte si cum tava mea rotunda e …. in magazin:)(deocamdata).as incerca o rulada.daca nu ce rulada imi recomanzi?cam multe intrebari stiu. ms mult ca miai raspuns ieri (mancarea de bebei)o zi faina.
    p.s. ia sa te pui sa faci un bebel,nu de alta dar sa fie si ei priviligiati cu retete de la tine,sau daca nu nu e problema,ti-l imprumut pe al meu:)
    multumesc inca o data si scuze pt ditamai comentariu

  9. Amalia, am niste intrebari:
    -ce este un cazan dublu?

    si inca ceva fff important:
    -folosim ciocolata alba de menaj sau din cea ambalata?
    -cand spui 'lasam sa se raceasca'inseamna ca o dai la frigider sau lasi doar sa ajunga la temp. camerei
    -daca dublez cant pt blat si coc doua sunt sanse mari sa iasa mai mare,nu? :)

    te rog mult sa raspunzi, ms

  10. Alina
    1 oala cu fundul mai gros
    2 cioco de menaj e suficient de buna
    3 rece adica rece nu-i musai s afie la frigider
    4 sigur iasa mai mare, poti coace 2 blaturi.
    5 tin pumnii !:)

  11. am inteles! o sa-l fac in curand si o sa-ti scriu parerea mea!
    ti-am adresat o intrebare la 'meniu pasti 2010" te rog din sufletel sa-mi raspunzi.

  12. l-am facut!!!
    este ffff bun! neaparat sa-l incercati! mi-au iesit toate..si crema si blaturile si glazura!
    pt blat eu am inmultit toate cantitatile cu 4 si mi-au iesit 2 blaturi zdravene!! la glazura am pus 200g cioco menaj dar e ceva ce nu mi-a placut: glazura nu este suficient de maronie adica nu acopera bine crema alba, nu stiu de ce!!!ma gandeam ca trebuia sa pun 1-2 linguri de cacao ca sa o innegresc!! ce zici? si atunci pt ca nu avea un aspect prea fain am ras niste cioco alba+neagra pe deasupra si am rezolvat problema! eu sunt varza rau la ornat si te intreb Amalia pt ca nu ma pricep deloc, dar deloc la capitolul ornamente: cu ce umpli spatiul ramas intre blaturi ? adica cum uniformizezi ca sa nu se vada blaturile din profil? ma intelegi?
    eu am incercat sa pun ceva crema dar nu imi place cum se vede si daca il fac pt o sarbatoare.. ceva nu merge:(
    e un tort deosebit!!!

    pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.