Tort cu iaurt si frisca

Acest tort este usor si racoros,  cu putine calorii. 

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 28cm:

  • 1 blat de tort ( vezi reteta aici)
  • 400 g iaurt de fructe
  • 1 l frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot de fructe de 400 gr
  • 20 gr gelatina

Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte amestecand bine. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere !
Se lasa sa se raceasca putin si calduta se amesteca cu iaurtul.

Se adauga la 500g frisca si apoi se pun si fructele din compot taiate marunt. 

Blatul se taie in 2 sau 3 dupa preferinta, se insiropeaza cu sucul de la compot. Se pune un inel de metal in jurul blatului si se umple cu crema ( eu am taiat blatul in 3).


Se lasa la rece 3-4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Incercati sa folositi arome apropiate, de exemplu daca iaurtul este de piersici , folositi compot de piersici.

Acelasi tort, crema este cu iaurt de fructe de padure.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


58 de comentarii la „Tort cu iaurt si frisca”

  1. Am dizolvat gelatina cu apa, 100 ml pentru un plic si am adaugat cele trei linguri de sirop fierbinte, nu am pus-o bain-marie, iar in iaurt se regaseau numai bilute de gelatina.

Lasă un răspuns la Andreea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.