Tort cu iaurt si frisca

Acest tort este usor si racoros,  cu putine calorii. 

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 28cm:

  • 1 blat de tort ( vezi reteta aici)
  • 400 g iaurt de fructe
  • 1 l frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 1 compot de fructe de 400 gr
  • 20 gr gelatina

Iaurtul se amesteca cu zaharul. Se iau 3 linguri din sucul de la compot si se pun la fiert intr-o craticioara. Separat se dizolva gelatina in 100 gr apa rece, apoi se toarna peste lichidul fierbinte amestecand bine. Nu se fierbe deoarece gelatina isi pierde proprietatile prin fierbere !
Se lasa sa se raceasca putin si calduta se amesteca cu iaurtul.

Se adauga la 500g frisca si apoi se pun si fructele din compot taiate marunt. 

Blatul se taie in 2 sau 3 dupa preferinta, se insiropeaza cu sucul de la compot. Se pune un inel de metal in jurul blatului si se umple cu crema ( eu am taiat blatul in 3).


Se lasa la rece 3-4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.

Sfat: Incercati sa folositi arome apropiate, de exemplu daca iaurtul este de piersici , folositi compot de piersici.

Acelasi tort, crema este cu iaurt de fructe de padure.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


58 de comentarii la „Tort cu iaurt si frisca”

  1. Felicitari pentru blog si pentru toate retetele minunate pe care ni le impartasesti!
    Decorezi asa de frumos torturile! Ce ustensile folosesti pentru decorarea lor si de unde as putea sa-mi cumpar si eu?
    Multumesc.

  2. Draga Alessia iti multumesc pentru aprecieri, ustensilele le-am cumparat din Carrfour si mai am un set cu un po si 6 duiuri ( varfuri) care l-am primit de la o prietena. Din pacate deschiderea varfurilor este prea mica asa ca folosesc posul ( panza) si varfurile cumparate din carrfour. Am vazut la Metro saptamana trecuta posuri si duiuri profesionale. Eu nu prea imi permit sa cumpar, asa ca ma descurc cu ce am :). In ultima vreme am facut destul de multe torturi si ma gandesc sa-mi cumpar niste coloranti profesionali de la Wilton. Sper ca ti-am fost de ajutor, daca mai ai intrebari te astept :).

  3. Multumesc mult pt raspunsuri, draga Amalia. Ma bucur ca pot gasi in hipermarketuri ustensilele, o sa caut si eu cat mai curand. Am mai vazut pe forumuri discutandu-se despre produsele wilton, dar cand am vazut ce pret au duiurile… m-am lasat pagubasa :))
    Iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!

  4. buna,Amalia!am mancat la soacra mea saptamana trecuta exact tort din asta si mi s-a parut cel mai bun de pana acum!dar nu aveam reteta si azi am dat de ea aici..nici nu stii cat ma bucur..nu pot decat sa iti multumesc!

  5. Felicia in sezonul asta cred ca e cel mai nimerit , racoros si putin acrisor. Imi pare bine ca ti-a iesit sper sa incerci si alte retete .O saptamana frumoasa iti doresc !

  6. Violet
    Imi place mult blogul,ai retete inedite si apetisante,o sa indraznesc si eu sa fac tortul,o sa iti spun cum a fost,pupici

  7. Draga Violet sper sa-ti placa , te rog sa fii atenta la cantitatile de ingrendiente la crema , ma refer la gelatina sa nu ai surprize de genul ca nu se intareste :).

  8. De care frisca ai folosit? vreau sa fac si eu tortul pentru sambata, cand este ziua fratelui meu. Multumesc, Daniela

  9. Buna, Amalia! Imi place blog-ul tau, il urmaresc de ceva vreme, dar nu am incercat nicio reteta pana acum. Joi este ziua mamei mele si m-am hotarat sa-i fac "Tort cu iaurt si frisca", dupa reteta ta. Promit sa te anunt cum a iesit si tine-mi pumnii!:) Mult succes in continuare cu blog-ul. Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.