Tort Cireșica

O denumire mai potrivita nici ca se putea, tortul are forma a doua cirese, mi-a placut din prima de cand am vazut fotografia pe un site italian, asa ca am cautat reteta si am si incercat-o.

Se face rapid si usor, blatul este cu iaurt, la fel si crema. In componeneta blatului dar si a cremei intra iaurtul care le face usoare si dau tortului un gust racoritor si usor.

Ingreidentele sunt putine si accesibile. Avand in vedere forma il puteti prepara si cu visine dar puteti incerca si cu zmeura sau afine , vor fi doua cirese mai atipice :))

Va recomand sa-l preparati acum cat mai este sezonul cireselor  si va asigur ca va avea succes, mai ales la copii.

Tort Cireșica

Ingreidente 6 portii:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 150ml ulei
  • 375g faina de tip 000
  • 200g iaurt
  • 5g praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • putina sare

Pentru cremă:

  • 170g  iaurt grecesc
  • 200ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri sirop de visine
  • 70 g ciocolata tocata
  • 10 cirese negre in sirop

Pentru decor: cirese si kiwi

Pentru incepute preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius si punem hartie de copt intr-o tava de 30x40cm

Intr-un castron cerneti faina , adaugati praful de copt si zaharul.

Intr-un alt bol puneti ouale , adaugati uleiul, iaurtul si coaja rasa de lamaie, un praf de sare. Le mixati usor pana se omogenizeaza.

Turnati amestecul lichid in cel uscat si amestecati rapid pana se omogenizeaza sa fie fara cocoloase. Nu amestecati prea mult doar panase omogenizeaza.

Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 15-18 minute, pentru siguranta faceti proba cu scobitoarea.

 

Lasati blatul sa se raceasca complet si taiati blatul in doua.

Veti obtine doua dreptunghiuri din care veti decupa ciresele, coditele.

Cum faceti asta? Simplu, pe o foaie de carton desenati ciresele, pentru fructe folositi doua farfurii. Trebuie sa aiba inaltimea totala de 30 cm si latimea de 20 cm.

Cu ajutorul sablonului, decupati cele doua cirese din blat.

Pregatiti crema:

Bateti smantana cu zaharul si adaugati siropul  si iaurtul si amestecati usor. Eu am folosit smantana vegetala pentru frisca.

Insiropati putin baza prajiturii cu sirop din compot, puneti  crema aproximativ 3/4 si adaugati ciocolata tocata si ciresele negre tocate. Eu am pus doar ciocolata tocata

Puneti cealalta parte de blat si deasupra ungeti cu crema.

Decorati cu kiwi si jumatati de cirese.

Puneti tortul la frigider si lasati sa stea 2 ore apoi il taiati felii si il serviti.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.