Tocanita de pui

Tocanita de pui, reteta simpla
Tocanita de pui, reteta simpla

Tocanita de pui facuta dupa o reteta este de la bunica mea si este mancarea preferata de cand ma stiu.

Ingrediente pentru reteta de tocanita de pui:

  • 1 pui ( 1kg)
  • 2 cepe, 1 morcov
  • 2-3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana sau lapte
  • faina
  • patrunjel verde

Cum preparam tocanita de pui?

Se toaca ceapa marunt, se caleste impreuna cu morcovul taiat bucatele ( eu am calit doar ceapa), se adauga puiul portionat ( spatele l-am oprit pentru supa) se condimenteaza, se lasa pana carnea se albeste si scade zeama lasata.

Se adauga apa si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Tocanita de pui

Tocanita de pui

Cand carnea este fiarta , separat se amesteca 2 linguri de faina cu smantana si se adauga la tocanita. (Ca sa fiu sigura ca nu se fac cocoloase, opresc focul, pun smantana amestec bine, apoi dau drumul la foc si las cateva minute sa fiarba). Usturoiul se zdrobeste si se adauga, la fel si patrunjelul tocat marunt.
Tocanita de pui

Tocanita de pui, reteta pas cu pas
Tocanita de pui, reteta pas cu pas

Normal ca se serveste cu mamaliga, branza si muraturi :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Tocanita de pui”

  1. Cu adevarat asa este ! De curand am preparat si eu aceasta reteta si este o minunatie pe gustul nostru !
    Vreau sa mai incerc si alte retete de ale tale Analia ;-).

  2. Tocmai am terminat de mâncat o porţie fierbinte de mămăligă cu tocaniţă. Absolut minunată a ieşit reţeta :) Multumesc pentru inspiraţie!

  3. Am intrat pe site-ul tau si mi-a atras atenția această rețetă dar nu știu dacă e de la mine dar anumite reclame se suprapun rețetei și nu reușesc să văd restul rețetei.
    Mersi mult, un weekend plăcut!

Lasă un răspuns la Amalia M. Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.