Tocanita de porc cu praz si masline

Ingrendiente:
500 gr pulpa de porc
500 gr praz
1 cutie rosii in sos tomat
200 gr masline

Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu capac in putin ulei pana scade apa lasata de carne.

Se taie prazul rondele si se aduga la carne, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba. Dupa 15 minute se adauga rosiile cu tot cu sos si se lasa sa fiarba pana scade apa.

Se adauga masline , se potriveste de sare. Se serveste cu cartofi piure, orez sau mamaliguta.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Tocanita de porc cu praz si masline”

  1. Se specifica greutatea ingredientelor cu o unitate de masura necunoscuta si anume „gr”. Cu totii am invatat in clasa a VII-a la fizica dar si la matematica despre „gram”, care se prescurteaza folosind un simplu „g”.

  2. super tare…mie imi plac foarte mult mancarurile cu masline…delicios!!!!
    cat despre retetele de torturi si prajituri…esti deja la favoriti…hiihih…merci frumos ca postezi si pozezi ce gatesti…cu drag, madalina.

  3. buna Amalia…am incercat cuibul de viespe din care nu am reusit decat sa gust. a iesit f gustor, inteleg de ce am ramas nemancata…hehehe….pot sa te rog ceva? cand ai timp imi spui si mie cum se face frisca din smantana…adica ce fel de smantana ca eu am incercat cu danone si nu mi s-a legat…desi am batut-o zdravan…
    multumesc.
    cu drag,
    madalina.

  4. Madalina eu cumpar smantana pentru frisca de la Meggle , este foarte buna si accesibila ca pret. Inainte de-a bate frisca tin smantana la frigider sa fie rece -rece si apoi o bat cu mixerul alaturi de un plic de intaritor. Dupa ce s-a batut nu ornez imediat ci pun la frigider si o las macar 1/2 de ora ( o sa se intareasca mai mult), asta in cazul in care ornez. Daca o foloseasc la crema nu ma pun intaritor si nu o mai bag la frigider dupa ce-am batut-o. Sper ca am fost destul de explicita, daca nu scrie-mi te rog ce anume nu a mers.:) Pupici !

  5. multumesc pentru promptitudine. pai cred ca stiu acum unde am gresit. am scos-o de la frigi inainte de a o bate si la fel, nu am lasat-o deloc la frigi dupa ce am batut-o. de gustoasa a iesit gustoasa, am folosit-o drept crema, si destul de tare dar parca ii lipsea ceva din consistenta…de fapt, nu intelegeam eu de ce nu iese ca in pozele tale….haahahha…deh, asa-s incepatorii…naivi…multumesc frumos de sfaturi. daca mai am nedumeriri pot sa te mai intreb? nu vreau sa fie nepoliticoasa.
    madalina.

  6. Auzi mai, Anonymous(Madalina) daca nu existai tu , nu-mi dadeam seama ce inseamna prescurtarea ”gr”. Mai bine invata sa gatesti si lasa-te de corectari. Dupa ce ii faci observatie Amaliei, tot la pizda ei vii sa-ti spuna cum se face nu stiu ce. Ai intrat pe site pe post de observator de greseli gramaticale sau ai intrat ca sa inveti sa gatesti? Mai esti si ciobanca, nu stii sa faci o remarca intr-un mod mai politicos, bine ca ai invatat tu in clasa a 7-a la matematica si fizica despre gram, cred ca doar cu asta ai ramas in cap din toata matematica si fizica, cum se prescurteaza gramul :))))))))) In locul Amaliei, nu ma mai oboseam sa-ti raspund la intrebari, dar ai noroc ca e ea fata finutza ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.