Tocanita de pipote si inimi


Recunosc ca-mi place mamaliga si tocanita , doar cu asta am crescut… tin minte ca atunci cand eram mica era tare greu pentru bunica sa imparta o inima, o pipota si un ficat de pui la cativa nepoti :)), bineinteles cand e vorba de pui de casa si una e buna, sosul conteaza :) Asa ca in amintirea vremurilor din copilarie ( si nu numai) am facut aceasta tocanita absolut delicioasa. Reteta nu este una speciala, doar ca stiti voi ce e traditional ne place la nebunie :)

Tocanita de pipote si inimi 

Ingrediente 4 portii:

  • 600g ( o caserola) pipote si inimi de pui
  • 2 cepe mari
  • 1 lingura boia dulce
  • 250 ml bulion sau rosii pasate
  • sare, piper
  • 1 lingura faina ( optional)
  • ulei

Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei , intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga boia , se amesteca de cateva ori si apoi se pun maruntaiele spalate. Amestecam pana acestea se albesc putin ( vezi foto). Se acopera cu apa , se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei.

Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu. Lasam sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper . Servim cu pătrunjel verde tocat deasupra, mamaliguta si muraturi .

Nu e obligatoriu sa folositi faina la sos, puteti sa-l lasati sa scada, desemenea daca faceti tocanita in sezonul de vara puteti folosi rosii proaspete .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Tocanita de pipote si inimi”

  1. Doamne, ce foame mi-ai facut. Delicioasa papita si cu mamaliguta calda, se duce repejor in burta. Multumesc pentru masa virtuala.

  2. mai intii de toate vreau sa-ti spun ca ai niste retete ffffff bune,ma bucur mult ca te-am gasit si am si facut deja Tort de zahar ars,de ziua indragostitilor,a iesit SUUUUUUUPER BUN.FELICITARI!!!!KEEP GOING!!! CAROLINA.

  3. Carolina iti multumesc pentru aprecieri, tortul de zahar ars este preferatul sotului meu :).Te pup si sper sa mai incerci si alte retete, daca ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii.

  4. Buna Amalia,am dat peste blogul tau cand eram in cautarea unei retete acum cateva saptamani,de atunci te-am adaugat la favorite si mereu trag cu ochiul la tine cand vreau sa fac ceva bun,sper ca in cativa ani sa fiu si eu asa profesionista ca tine,se vede ca pui suflet in tot ceea ce faci!Imi plac si descrierile retetelor tale…jos palaria in fata ta!!!pupici si multumesc pt ajutorul pe care mi-l dai cu aceste retete minunate:*

  5. Alinna abia acum am vazut mesajul tau, iti multumesc pentru aprecieri daca ai vreo nelamurire nu ezita sa ma intrebi.Promit sa-ti raspund repede :).

  6. una dintre retetele, de pe blogul tau, care mi-a iesit f buna=i-a placut sotzului.
    O sa mai adaug cate un mic comentariu si la restul.

    Amalia multumesc frumos ca imparti cu noi secretele tale :)

  7. Steluta cu mare drag, toti sotii ma indragesc mai ales al meu :)). Sper sa incerci si alte retete de pe blog si sa fie pe gustul vostru. O zi frumoasa iti urez!

  8. Yum, yum, YUM!! Fac maine si eu! Am gasit aici la magazin in State faina de mamaliga (la sectiunea specialitati internationale ha ha :) – cu 4 dolari 500 g ?! ) si numai asta mananc in loc de paine.

    Sunt insarcinata in luna a patra si nu "poftesc" altceva decat mancare romaneasca! Nu dulciuri, nu fast food, numai mamaliga cu branza si smantana, ardei umpluti…:-) De aceea ma bucur ca am gasit blogul tau! :-)

  9. Aseara am gatit aceasta tocanita, desi urmaresc mereu ce ingrediente mai pui la mancarurile care imi trec prin minte sa le gatesc. As dori sa te intreb daca stii cumva prajitura "doina" din foi de napolitana cum se face?

  10. Mihaela eu conosc 2 prajituri cu foi de napolitana , una cu maimulte foi si crema cu zahar ars parca si cealalta cu 2 foi si ceva crema cu bucatele de rahat … seamana vreuna cu Doina ?Scrie-mi cum arata si gasesc eu reteta :).

  11. Sunt patru foi de napolitana si crema. Are gust de fondant, este sub forma unui triunghi echilateral, doar doua laturi date prin ciocolata.
    Am intrebat si spre dezamagirea mea, cica nu pot sa fac aceasta crema, la cofetaria noastra se face la o "masina" speciala. Poate ai tu vreo idee?

  12. amalia nu am avut cont dar a fost neaparat sa imi fac , viitoarea mea sotie lucreaza in schimburi iar cand e schimbul doi gatesc eu ,e a patra reteta pe care o fac de pe blogul tau il am deja la favorite sunt foarte delicioase si imi place enorm cum explici concret ce trebuie facut oricine le poate gati daca ai place si isi da putin interesul, multumesc ca existi alaturi de tine primesc numai aprecieri , in viitor sper sa ma bag si la deserturi inca o data multumesc

  13. AMALIA AI CELE MAI COMPLETE RETETE DE BUCATARIE FELICITARI, DATORITA TIE AM REUSIT SA FAC MAMALIGUTA CU TOCANITA DE INIMIOARE PENTRU PRIMA OARA IN VIATA, FACAND O SURPRIZA PLACUTA FAMILIEI MELE.

  14. imi place forte tare sa mananc dar din cauza greutatii nu mai am voie .Asta este doar miros .POFTA BUNA

      1. Ioana poti manca dar portii mai mici :), daca ai probleme cu greutatea uita-te la retetele cu legume poate gasesti ceva pe gustul tau .

  15. acum am terminat de facut tocanita,a esit super buna.este prima oara cand intru pe blogul tau ,retetele sunt foarte detaliate,sunt usor de facut si asa mai avem si noi o mana de ajutor caci ramanem in pana de idei.te felicit Amalia si tine/o tot asa.

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.