Tocanita de legume "Primavara"

Ce sa mai gatesc ? …va spun sincer ca deja am pierdut firul retetelor… s-a intamplat sa fotografiez retete care deja erau postate pe blog :)). Asadar pentru azi am gatit o reteta extrem de simpla, colorata ca un camp de flori. Mi-a fost lene sa curat legume proaspete asa ca iertare pentru ca am folosit congelate.

Ingrediente:

  • 1/2 kg cartofi
  • 1 ceapa mica rosie
  • 200g fasole verde
  • 200g amestec congelat de legume ( mexican )
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri bulion
  • marar si patrunjel verde tocat
  • ulei de masline

Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem cubulete. Ceapa o tocam marunt.
Incingem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita si adaugam cartofii. Amestecam mereu sa nu se prinda cam 1 minut apoi adaugam ceapa. Mai lasam putin si adaugam boia. Completam cu apa pana cand cartofii sunt pe jumatate acoperiti si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand cartofii sunt aproape fierti adaugam legumele congelate si 2 linguri de bulion. Puteti inlocui bulionul cu o rosie taiata felii.
Adaugam si putina sare sau vegeta si lasam sa fiarba la foc mic cu capac inca 5-10 minute.
Servim presarata cu muulta verdeata tocata.
Si daca nu tineti post puteti rade putina branza deasupra.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Tocanita de legume "Primavara"”

  1. ce bine arata o sa incer si eu cu siguranta. de obicei eu fac orez cu legume dela congelator k garnitura la carne, sa nu fie orezu asa simplu. denisa :)

  2. si eu am facut astazi ceva asemanator: mai mult sau mai putin :) o tocanita de cartofi cu slaninuta afumata si ceapa verde plus un ingredient secret: pasta de ardei facuta de mama.
    O bunatate :) si cu gogosari murati a fost minunata doar ca ma iernatica asa reteta. Dar ieri am facut urzici in cinstea primaverii :)

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.