Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui

Am gasit in piata frecventata dupa orele de servici :), un magazin cu carne de pui si m-am gandit imediat sa incerc produsele. Si pentru ca imi era dor de o tocanita am cumparat pipote, inimi si ficatei. Reteta e simpla, cand spui tocanita te gandesti deja la ceapa calita, carne si sos.

Ingrediente:

  • 450g pipote si inimi de pui
  • 300g ficatei
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura pasta de ardei ( optional, puteti inlocui cu boia dulce )
  • 1 lingura cu varf faina
  • 150ml lapte
  • ulei, sare, piper

Curatam ceapa si o tocam marunt apoi o calim intr-o cratita. Adaugam pipotele si inimile, amestecam si lasam cateva minute cu capac sa scada. Adaugam ficateii, amestecam usor, punem si pasta de ardei si un pahar si jumatate de apa. Ficateii i-am pus mai la inceput si nu la sfarsit desi fierb destul de repede ca sa nu mai stau pe langa aragaz :). Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc mic.

Cand carnea este facuta, condimentam cu sare si piper.

Daca doriti puteti sa lasati asa dar eu prefer ca sosul sa fie un pic mai grosut asa ca am amestecat o lingura de faina cu lapte si am adaugat la tocanita. Optional puteti adauga si 2-3 catei de usturoi zdrobit si patrunjel verde tocat.

Servim cu mamaliguta si muraturi. Si poate cu un pic de branza :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Tocanita de inimi, pipote si ficatei de pui”

  1. chiar ma gandeam cum sa mai prepar pipotele si ficateii.de obicei le fac cu sos de rosii,azi o sa le fac dupa reteta asta.plus usturoi si mamaliguta.

  2. Bună ziua domniilor voastre :)
    Eu cred că o să încerc în week-end-ul ăsta o ciulama cu pipote și inimioare de pui, dar cu lapte (așa cum se face în Ardeal) nu cu apă ca în Oltenia :)
    Adică o să călesc puțin ceapa, adaug pipotele și inimile curățate, spălate în vreo 2-3 ape (să iasă bine sângele din ele) și clocotite în apă cu sare, le călesc pe toate puțin (adică cu ceapă cu tot) și adaug vreo 2-3 linguri de făină pe care o sting cu 1 litru de lapte. Se pune la sfârșit pătrunjel tocat mărunt și se servește cu mămăliguță :)

  3. Amalia,
    Cind pui in reteta aceasta ardei…la ce fel de ardei te referi? Ardei gras sau ardei iute? Spui ca inlocuiesti ardeiul cu boia, deci sa trag concluzia ca e ardei iute? Si boiaua e iute si dulce. Am neclaritati cu reteta aceasta. Voi reveni peste vreo 2 zile poate vei avea timp sa-mi raspunzi. Daca cumva ai adresa mea de e-mail si ai timp sa-mi raspunzi, ar fi excelent daca mi-ai putea clarifica dilema. Thanks Amalia.

  4. MERSI AMALIA!!! Foarte bune si gustoase , aceste retete si sa va mai spun ceva, se fac relativ repede… stai cel mult 0 0ra cu mamaliguta cu tot, ce poate fi mai bine?
    ACUM UN MIC SECRET…oltenii ocolesc faina, din cauza ca afecteaza ficatul, nu folosesc rintasuri, ei , suplinesc aceasta faina cu fulgi de cartofi, adaugati in cantitate mica, o lingura cel mult si iese super, dispar balonarile si problemele celelalte cauzate de rintas… in rest reteta este aceeasi , super de buna… SPOR LA MASA… SI POFTA BUNA. !!!!

  5. Ca sa va iasa o mamaliga „frumoasa” folositi malai grisat, galbenul acela frumos, si puneti ma i putin decat ar trebui, ca si cantitate, pentru mamaliguta dumneavoastra, eventual o tineti mai mult pe foc…. depinde cum va place, mai moale sau mai vartoasa!

    Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.