Tocănița de ficatei de pui este o mâncare delicioasă si rapid de preparat. Plus că este si foarte ieftina.si o puteți servi aproape cu orice tip de garnitură, eu recomand mamaliguta sau piure-ul de cartofi.
Ingrediente:
- 500g ficatei de pui
- 1 ceapa mare
- 200 ml bulion sau suc de rosii
- sare, piper, ulei
- 1 lingura faina (optional)
- pătrunjel verde tocat
- 2 catei de usturoi ( optional)
Tocam ceapa marunt si o calim in ulei. Adaugam ficateii de pui intregi sau taiati bucatele (depinde cum va plac) si acoperim cu un capac. Ii lasam sa se faca la foc mic. In aprox 15 minute sunt gata. Condimentam ficateii cu sare si piper.
Separat amestecam 1 lingura cu varf de faina cu bulionul. Punem peste ficatei si amestecam usor. Lasam sa dea cateva clocote.
Sau puteți adauga doar bulionul si lăsați sa scada puțin cam 5 minute până se formează un sos delicios.
Servim cu piure de cartofi sau mamaliguta si patrunjel verde tocat deasupra.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Ar fi mers si cu un pic de usturoi? :)
Sigur ca da :).
Salut Amalia… i-mi plac foarte mult retetele tale… imediat ma apuc de reteta asta :)
Sper sa-ti reuseasca e destul de simpla :).
Sarati ficatul doar la servire si o sa iasa mai fraged! ;)
Multumesc pentru sfat!