Tocana mixta de porc

tocana0

Daca cel mai bun pui e porcul cum scria un vizitator atunci va propun o mancare extrem de satioasa care merge de minune cu un pahar de vin rosu. Mancam bine, bem bine ca azi-maine incepe postul si gata cu toate dicstractiile :). Reteta simpla doar e cu carne :)

Ingrediente:

  • 300g pulpa de porc
  • 300g ceafa afumata de porc
  • 300g fleica
  • 250g carnaciori proaspeti
  • 1 ceapa
  • 3 linguri bulion
  • 1 lingura untura de porc
  • sare, piper

Taiem carnea bucati mai mari, la fel si carnatii.
Incingem untura intr-o cratita mai groasa si adaugam carnea . Lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand si apoi adaugam carnatii. Dupa 2 minute adaugam ceapa tocata.
Amestecam si completam cu apa pana la jumatatea carnii.
Facem focul mic , acoperim cu un capac si lasam sa se faca. Cand carnea este gata, adaugam bulionul, putina sare si piper.
Amestecam usor si mai lasam 5 minute sa scada si sa se rumeneasca frumos.
Servim cu mamaliguta si muraturi. Si pentru un plus de gust putem adauga si 4-5 catei de usturoi zdrobiti. Sa avet pofta!

7 comentarii la „Tocana mixta de porc”

  1. Draga Amalia, la reteta asta bunica mea adauga si zeama de mamaliga….o nebunie! Felicitari pentru toate retelete minunate cu care ma inspiri zilnic….prajiturile tale sunt la mare cautare Pup, Georgia

  2. doamne parca siimt mirosul…bunn.. o rugaminte,o reteta buna de pogacele nu ai?
    am primit niste jumari si cum ador pogacelele..
    o seara placuta.

      1. cand gasesti una buna sa o impartasesti si cu noi. o sa ma uit si pe site-urile preferate de tine ….o saptamana placuta si o luna a cadourilor cat mai plina….de cadouri:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.