Tocana din carne de miel

Pentru ca mi-a ramas carne de miel de la Pasti m-am gandit sa fac o tocanita care merge de minune cu mamaliguta si un pahar de vin rosu.

Ingrediente:

  • 1kg carne de miel ( antricot, pulpa)
  • 2 cepe potrivite
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare, piper, boia
  • patrunjel verde
  • ulei

Ceapa se toaca si se caleste in putin ulei pana devine sticloasa. Se adauga carnea bine spalata si taiata bucati mai mari.

Amestecam usor si lasam la foc mic pana cand scade apa lasata de carne.

Adaugam boia cam o lingurita, piper, sare si usturoiul zdrobit. Mai adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana cand se face carnea.

La sfarsit adaugam verdeata tocata.

Puteti sa adaugati si smantana ( 200ml ) amestecata cu o lingura de faina.

Servim cu mamaliguta sau piure de cartofi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Tocana din carne de miel”

  1. Buna Amalia foarte bun este tortu la-m facut duminica,zimi te rog frumos la blatul de la rulada dupa ce il scoatem din cuptor il rulam in prosop?

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.