Tocana de porc – reteta de baza

O reteta de baza pentru mancarurile cu carne de porc.

Ingrendiente:
1 kg carne de porc ( pulpa)
2-3 carnati afumati
2 cepe
1 lingura boia
250 ml suc de rosii ( bulion)
sare, piper

Carnea se taie bucati mai maricele, se condimenteaza si se lasa la frigider 2 ore.

Ceapa se  toaca marunt si se caleste in ulei cu capac , pana devine sticloasa (nu o lasati sa se rumeneasca, oricum e grea la stomac).

Se adauga bucatelele de carne si se lasa la foc mic pana scade zeama lasata de carne.


Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana carnea este aproape fiarta. Se adauga bulionul si carnatii taiati si se lasa pana scade putin sosul.

Se poate servi cu diverse garnituri cel mai bine merge cu mamaliguta, branza si cu castraveti murati. Daca adaugati cartofi taiati bucatele si fierbeti devine tocana de cartofi, daca adaugati orez si apa si bagati la cuptor rezulta un pilaf…variante ar fi multe,  de aceea am scris ca este o reteta de baza deoarece se pot aduce diverse imbunatatiri.

2 comentarii la „Tocana de porc – reteta de baza”

  1. Doamne ce bunatate.Eu sunt carnivora inraita,fara carne parca nu sun satula si deja sunt in pana de idei dar cu reteta aceasta m-am scos iar in fata familiei. O sa se linga pe degete. Mersi frumos Amalia.
    Claudia

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.