Tocana de porc cu ceapa

Plin de verdeturi si eu gatesc tocana de porc. Ce sa fac daca mi-a fost pofta de o tocanita cu ceapa, mamaliguta si castraveti murati … am o singura scuza ( nu stiu cat de plauzibila ) , vremea de afara , zici ca e toamna tarzie . Hai sa va scriu reteta , e una traditionala deci simpla :).

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc ( pulpa de preferat )
  • 3 cepe
  • putin ulei
  • sare, piper, boia

Taiem carnea bucati potrivit de mari. Ceapa o tocam . Incingem uleiul intr-o cratita si apoi adaugam ceapa tocata. Punem putina apa, acoperim cu un capac si lasam sa se caleasca. Cand ceapa este sticloasa adaugam carnea condimentata si amestecam usor. Punem capacul si lasam sa se faca la foc mic. Cand a scazut zeama lasata de carne, adaugam putina apa. Lasam sa se faca la foc mic .

La sfarsit mai adaugam putin piper macinat.

Servim evident cu mamaliguta si castraveti murati.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Tocana de porc cu ceapa”

  1. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.