Tocana de oaie

Asadar de Ziua Romaniei si nu numai, o tocana pe cinste cum s-ar zice, de oaie (pentru cei care o prefera ).

Ingrediente:

  • o pulpa de oaie
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei kapia sau gogosari
  • aprox 1 kg cartofi cu coaja rosie
  • 300 ml bulion
  • sare, ulei, cimbru, piper, 2-3 frunze dafin

Carnea o cumparam gata transata in felii mai grosute ca sa nu ne mai chinuim noi acasa sa taiem osul. O punem in apa rece la fiert si cand apa clocoteste, lasam sa fiarba 5 minute apoi aruncam apa.

Adaugam apa din nou, de data asta doar cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba la foc mic completand mereu cand scade apa. Punem si cateva boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.

Cand carnea este aproape fiarta, lasam sa scada apa de tot si adaugam putin ulei. Lasam sa se rumeneasca frumos si adaugam ceapa si ardeiul taiate fideluta. Amestecam usor timp de cateva minute sa se caleasca si legumele si adaugam cartofii curatati si taiati cubulete mai mari. Completam cu bulion, punem putin cimbru, sare si lasam sa fiarba acoperit la foc mic pana se fierb cartofii.

Servim cu muraturi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Tocana de oaie”

  1. Recunosc ca nu sunt tocmai inebunit dupa mancarea de oaie, insa felul cum ai prezentat reteta, imaginile alese, ma face sa vreau macar sa incerc sa mananc aceste mancaruri, sper sincer sa fiu si mai mult incantat de gust decat arata,
    Mersi pentru reteta, te astept cu o reteta pentru carnati afumati si condimentati.

  2. Imi place mult carnea de oaie.fara procedeul de a arunca a mprima apa in care a fiert.Tot farmecul consta sa simti carnea si sucul ei original.Fac si eu mancarea aceasta,adaug in plus ustiroi,chimion.Folosesc o oala de tuci si pun mancarea in cuptor,nu risc sa se prinda ceapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.