Painea prajita este unul din ingredientele mele preferate la micul dejun alaturi de cereale si fructe. Imi place sa o mananc atat cu unt si gem de fructe, cat si cu crema de branza sau mai ales avocado. Plus ca este un aliment bun si pentru silueta desi am citit undeva ca contine tot atatea calorii ca si painea proaspata, poate asa o fi. Cert este ca-mi amintesc concediul petrecut acum cativa ani in sudul Greciei unde intr-o statiune frumoasa, la hotelul unde eram cazati noi erau foarte mult englezi. Si iti dadeai seama foarte simplu la micul dejun care de pe unde sunt pentru ca englezii mai bine zis englezoaicele mancau celebrul mic dejun englezesc cu oua carnati si fasole si esticele cum imi place mie sa le spun adica doamnele din estul Europei, paine prajita, miere, fructe, sucuri de fructe. Diferenta se vedea pe silueta nu are rost sa va scriu cum aratau englezoaicele. Dar sa nu fim rasisti fiecare mananca ce-i place , cat si cand vrea .
Revenind la painea prajita , m-am gandit sa va prezint aceasta combinatie reunita intr-o reteta, probabil o sa le transform in idei de toast cu unt de arahide pentru ca am multe variante si toate merita sa le cunoasteti.
Pentru toastul de unt cu arahide eu folosesc untul de arahide crunchy cu bucatele de arahide ceea ce va recomand si voua. Untul de arahide este un aliment sanatos daca consumi putin din el, altfel ingrasa ca naiba. Se recomanda doua linguri de unt de arahide pe zi. Este important ca atunci cand alegi un unt de arahide sa fii atent la adaosuri si la zaharul continut sau la alti indulcitori. Produsul nu ar trebui sa contina altceva in afara de arahide (peste 90%), putina sare si uleiuri, iar o varianta bio a untului nu va contine sare si va fi realizat 100% din arahide.
Toast cu unt de arahide
Ingrediente o portie:
- 2 felii de paine toast
- unt de arahide
- 1 banană
- 1 lingurita miere
- cativa samburi de nuca
- 1/2 lingurita seminte de chia
Prajim painea apoi o ungem cu untul de arahide. Deasupra punem felii de banana, samburi de nuca si picuram putina miere. Punem si semintele de chia si servim.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]