Tiramisu a la Alka

Alka a postat o reteta super de tiramisu, eu am facut doar crema de la reteta ei, piscoturile le-am cumparat.

500 gr piscoturi

Crema:
500 g mascarpone
4 oua
80 g zahar
250 g piscoturi (savoiardi)
cafea espresso (1 ceasca)
vin Marsala (1 pahar) (l-am inlocuit cu esenta de rom dizolvata cu putina apa)
cacao pentru decor

se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga la mascarpone.

Albusurile se bat spuma cu un pic de sare si se adauga si ele la crema.


Intr-un bol se amesteca cafeaua cu esenta de rom si putina apa, se trec piscoturile prin amestec si se asambleaza tiramisul.
Intr-o tava adanca se aseaza un strat de piscoturi, crema, piscoturi,
crema si la sfarsit piscoturi. Se presara cacao pudra deasupra si se lasa
la frigider aprox. 3 ore.

 

37 de comentarii la „Tiramisu a la Alka”

  1. L-am facut si eu…si a iesit bun. Daca faceam mai multa crema eram eu mai multumita..tava mea fiind putin mai mare…si nu am apreciat prea bine. Oricum sarbatorita a fost fericita si multumita si asta conteaza! Multumesc de reteta:)

  2. buna ziua. Nu vreau sa fiu trasnsant, dar ca sa nu mai faceti si altadata greseli va spun ca mascarpone este ca o smantana dar mult mai grasa,are intre 80 si 85% grasime, ceea ce nu seamana deloc cu branza de vaci,care este solida, si nici cu crema ole,care este un praf de la plic.daca doriti un tiramisu BUN!! nu va zgarcici ca nu faceti in fiecare zi si fiecare bucatica merita savurata.
    P.S. Branza dulce nu poate fi mascarpone, asa cum cristalul nu poate fi diamant.Sunt de meserie si stiu ce va povestesc.Va multumesc

  3. Buna Amalia, suuuper reteta! Vroiam sa te intreb pentru cate piscoturi e crema? prima data scrie 500gr si apoi 250gr! Care e cantitatea? Mersi mult

  4. Chiar foarte buna reteta. La cantitati si ingrediente e ca ceea ce o folosesc eu, doar ca pun 5 oua. Si fac si numai doua straturi de piscoturi cu aceeasi cantitate de crema pt ca mie imi place foooaaarte cremos!
    Eu stau in Italia si mult timp am cautat in colo in coace reteta „originala” si asta este ceea ce am gasit :)
    Chiar daca nu se poate compara mascarpone cu urda, confirm ca aici in Italia deseori o inlocuiesc la mascarpone pt a fi mai usoara reteta ;) Vine aproape la fel la gust!

  5. Am încercat si yo aceasta reteta :( părea foarte simpla :)) mi-a ieșit crema ffffff moale, nici nu pot acoperi piscoturile…..doar s-au imbibat in crema…..am oscilat o vreme dar pana la urma am băgat tava in frigider ;) va țin la curent :))

      1. :( îmi pare așa de rău de praji….mi-au ieșit alte retete mai complicate….dar crema nu s-a întărit suficient, poate am greșit yo undeva; dar nu mă las, sigur mai încerc :) avea un gust fffffffff bun, am mâncat in schimb piscoturile :) pupix

      2. Aseară, ca sa îmi ridic moralul după esecul apărut la tiramisu, am făcut prajitura cu brânză la rece, cea cu kiwi :) parca a ieșit mai bine si mai buna ca ultima oară :) pupix cu drag

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.