Tigarete cu nuci

Tigarete-cu-nuci-1
De post. La cat sunt de simple nu ma gandeam sa fie asa de bune . Le-am facut cum s-ar spune in joaca, aluatul se lucreaza foarte bine si cornuletele sunt crocante. La partea estetica probabil mai trebuie sa lucrez , arata ca niste trabucuri mai mic dar perseveram :)

Tigarete cu nuci

Tigarete-cu-nuci-2

Ingrediente:

  • 150g ulei
  • 150g apa
  • 150g zahar
  • 150g nuci
  • 500g faina

Incalzim uleiul cu apa si apoi il adaugam peste faina ( caldut). Framantam putin, o sa obtinem un aluat unsuros pe care-l intindem in foaie cat mai subtire.

Eu l-am impartit in doua bucati/foi.

Incingem cuptorul la 160g Celsius si prajim miezul de nuca cateva minute apoi il zdrobim putin mai mare, nu foarte fin si-l amestecam cu zahar. Puteti sa-l puneti doar macinat dar prajit are un gust mult mai bun.

Taiem aluatul patrate cu latura de aprox. 8cm care le umplem cu miez de nuca amestecat cu zahar. Cornuletele ar trebui sa fie subtiri asemenea unor tigarete. Le coacem in tava neunsa la 170 grade Celsius timp de 25 de minute.

Sunt fragede, zaharul se caramelizeaza amestecandu- se cu nuca. Mie mi-a iesit o tava mare de la aragaz si inca jumatate.

Servim pudrate cu zahar.

Reteta am preluat-o de pe un site rusesc.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


57 de comentarii la „Tigarete cu nuci”

  1. Ce bine arata tigaretele astea. Sa tot tii post cu ele! :))
    E interesant ca nu au deloc agent de afinare (bicarbonat, praf de copt) sau mi se pare?

  2. Sunt intr-adevar delicioase,eu le fac ca pe niste placinte.In Moldova se numesc invartite cu nuci,dar imi place teribil forma asta de tigarete.

  3. Ce faine sint, Amalia!!! :)
    …si sint si de post ;)

    P.S. Imi place la nebunie poza ta cea noua de la avatar :)
    Pupici!!!

  4. Arata minunat tigarile tale, iar daca au si nuca, sigur sint delicioase… Salvez reteta si o pun la pastrare…

  5. Nati nu au deloc agent de afanare… la inceput mi s-a parut destul de unsuros aluatul, ma gandeam ca nu o sa iasa dar culmea sunt fragede si gustoase :).

  6. Vio nu stiam , sa stii ca le-am rulat destul de greu :( si daca ma straduiam puteam sa le intind mai tare sa iasa mai subtiri :).

  7. Amalia ce frumoase sunt !!
    Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 martie daca iti face palcere sa-l ridici …..

  8. Draga mea Amalia, cu siguranta ca voi face reteta aceasta in zilele urmatoare. Acum fac, pentru a nu stiu cata oara, turta dulce de post, a carei reteta am luat-o tot de pe blogul tau. Sper sa imi iasa la fel de buna ca si pana acum. Iar acum cateva zile am facut placinta cu varza. Extraordinara!!! Iti multumesc de mii de ori. Gasesc ca blogul tau este foarte, foarte util si l-am "folosit" mai mult decat toate cartile de bucate pe care le-am cumparat si care zac cuminti in raft. Cu mult drag, Gabriela

  9. Amalia arata foarte bine "tigaretele" tale. Voi incerca reteta mai ales ca sotului meu ii plac foarte mult dulciurile care au ca ingredient nuca, dar am o nelamurire. Se pot rula ca, cornuletele?

    Madalina

  10. Gabriela ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau, crede-ma si eu am o gramada de carti de bucatarie darse pare ca tot de pe net ma inspir in ultima vreme …

  11. Draga Amalia,

    Fie ca toate implinirile frumoase,sanatate si spiritul acestei zile sa te insotesca pretutindeni.Iti doresc un 8 Martie cit mai frumos.

  12. Foarte, foarte, foarte bune…super reteta pentru post.

    Ca un bobocel de floare,
    Sa traiesti in sarbatoare.
    Ca o floare inflorita,
    Sa te simti mereu iubita.
    Ca un fir de iarba fina,
    Sa fii calda in lumina.
    Ca o gingasa orhidee,
    Sa ramai mereu FeMeIe.
    La Multi Ani de 8 MARTIE!

  13. sunt minunate tigaretele….daca stii de cand cautam reteta…facea mama unei prietene dar ciudata femeia ca nu mi-a zis cum se fac.
    au iesit delicioase , numai ca am facut ca inecata compozitie tripla si prima tava au iesit tigarete, a doua trabuce :)) si ultima placinta in toata regula.
    pupici.

  14. Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
    Dar ce-si face omul cu mana lui……….Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com. de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
    Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
    Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
    Acuma verific listele de favorite.

  15. Buna seara!
    In primul rand tin sa te felicit pentru retetele tale dar nu in ultimul rand pentru talentul tau nativ de a gati. Modul tau de a explica mi s-a parut foarte accesibil, mai ales mie care sunt noua in ale gatitului dar imi place enorm de mult. Cum te-am descoperit? Cu un simplu google si pentru asta binecuvantez internetul in mii de feluri pentru ca astfel te-am putut gasi pe tine si te urmaresc de ceva vreme. Intrebarea mea urmatoare ar fi cum se prajesc nucile? De ce intreb asta.. pentru ca ti-am citit reteta preluata numita "Tigarete cu nuci" si acolo scria ca punem nuca putin prajita… uite ca eu nu stiu cum se face. daca ai putea sa-mi explici intr-un mail ti-as fi pe deplin indatorata. Inca o data multumesc pentru surprizele tale culinare si te rog, nu te opri niciodata. O seara placuta.
    Cu respect, o fana de-a ta din Ardeal (sephora_ivy@yahoo.com)

  16. Uite ca le-am facut si eu. Foarte bune si gustoase, si am pus doar 100ml de ulei (eu nu sunt un fan al grasimilor, asa ca pe unde pot, le elimin). O parte le-am facut conform retetei, adica cu umplutura de nuca si zahar, iar cealalta parte le-am umplut cu nuca prajita amestecata cu dulceata de afine (puteti pune de care aveti) si nu am mai pus zahar.
    Oricum foarte bune, simplu de facut si rapide!
    Amalia, pur si simplu nu ma pot desparti de retetele tale. Am mai vizitat si alte bloguri, dar mereu ma intorc la retetele de pe blogul tau. Sunt o sursa de inspiratie permanenta.

  17. Dany ce pofta mi-ai facut cu dulceata de afine ! De unde esti ca trag o fuga pana la tine :))… daca nu te poti desparti de retete inseamna ca avem aceleasi gusturi la mancare :). Te pup si numai bine!

  18. Amalia, te astept cu drag la Bucuresti! Si pentru ca cele facute ieri s-au terminat, astazi am mai facut o portie cu nuci si dulceata de caise cu coaja de portocala confiata… Aromate, gustoase si crocante!
    Si abia astept sa incerc si reteta pe care ai postat-o astazi. Mi se pare foarte apetisanta si usoara.

  19. Buna Amalia te rog mult sa-mi spui daca la tigarete cu nuci trb sa prajim odata cu nucile si zaharul? Si vreau sa stiu trb sa le rulam mult sau doar putem sa le impaturim si gata?

  20. Nu, nucile le prajesti putin in tava, apoi le zdrobesti bucatele ( sau le tai bucatele si le prajesti) si le amesteci cu zaharul. De rulat ca si o clatita, indoi marginile si apoi rulezi :)

  21. Multumesc mult Amalia pt raspuns, si te felicit mult pt retetele pe care le postezi aici. Eu nu am gasit de mult acest blog si decand l-am gasit nu mai pe el intru si ma uit pt ca imi place cum gatesti si cum explici mai ales ca pui si poze care arat super bine.Te pup

  22. buna amalia.am intat pe net sa vad si eu ce sa mai gatesk si am vazut eteta ,ta astazi o fac si eu am sa-ti las un coment cum mi-au iesit.poop

  23. Buna Amalia :) chiar acum am in cuptor o tava din aceste faimoase tigarete ,incerc pt prima data reteta si abia astept sa vad daca imi vor iesi asa „cum trebuie”…trebuie sa iti spun ca am un obicei (recunosc) destul de aiurea de a ma descuraja imediat cand ceva nu imi iese :( ..sa incerc a doua oara ba …sper sa imi iasa..revin cu comentariu ..imi place f mult blogul tau si „merg” pe unde „merg” dar tot aici revin pt o reteta sau atunci cand vreau sa fac ceva BUN :) ..te pup ! :*

  24. Au iesit „cum trebuie” si imi plac la nebunie :)..sunt formidabil de bune si fragede intr-adevar . Iti multumesc tare mult pt reteta !!!

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.