Tigarete cu nuci

Tigarete-cu-nuci-1
De post. La cat sunt de simple nu ma gandeam sa fie asa de bune . Le-am facut cum s-ar spune in joaca, aluatul se lucreaza foarte bine si cornuletele sunt crocante. La partea estetica probabil mai trebuie sa lucrez , arata ca niste trabucuri mai mic dar perseveram :)

Tigarete cu nuci

Tigarete-cu-nuci-2

Ingrediente:

  • 150g ulei
  • 150g apa
  • 150g zahar
  • 150g nuci
  • 500g faina

Incalzim uleiul cu apa si apoi il adaugam peste faina ( caldut). Framantam putin, o sa obtinem un aluat unsuros pe care-l intindem in foaie cat mai subtire.

Eu l-am impartit in doua bucati/foi.

Incingem cuptorul la 160g Celsius si prajim miezul de nuca cateva minute apoi il zdrobim putin mai mare, nu foarte fin si-l amestecam cu zahar. Puteti sa-l puneti doar macinat dar prajit are un gust mult mai bun.

Taiem aluatul patrate cu latura de aprox. 8cm care le umplem cu miez de nuca amestecat cu zahar. Cornuletele ar trebui sa fie subtiri asemenea unor tigarete. Le coacem in tava neunsa la 170 grade Celsius timp de 25 de minute.

Sunt fragede, zaharul se caramelizeaza amestecandu- se cu nuca. Mie mi-a iesit o tava mare de la aragaz si inca jumatate.

Servim pudrate cu zahar.

Reteta am preluat-o de pe un site rusesc.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


57 de comentarii la „Tigarete cu nuci”

  1. Ce bine arata tigaretele astea. Sa tot tii post cu ele! :))
    E interesant ca nu au deloc agent de afinare (bicarbonat, praf de copt) sau mi se pare?

  2. Sunt intr-adevar delicioase,eu le fac ca pe niste placinte.In Moldova se numesc invartite cu nuci,dar imi place teribil forma asta de tigarete.

  3. Ce faine sint, Amalia!!! :)
    …si sint si de post ;)

    P.S. Imi place la nebunie poza ta cea noua de la avatar :)
    Pupici!!!

  4. Arata minunat tigarile tale, iar daca au si nuca, sigur sint delicioase… Salvez reteta si o pun la pastrare…

  5. Nati nu au deloc agent de afanare… la inceput mi s-a parut destul de unsuros aluatul, ma gandeam ca nu o sa iasa dar culmea sunt fragede si gustoase :).

  6. Vio nu stiam , sa stii ca le-am rulat destul de greu :( si daca ma straduiam puteam sa le intind mai tare sa iasa mai subtiri :).

  7. Amalia ce frumoase sunt !!
    Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 martie daca iti face palcere sa-l ridici …..

  8. Draga mea Amalia, cu siguranta ca voi face reteta aceasta in zilele urmatoare. Acum fac, pentru a nu stiu cata oara, turta dulce de post, a carei reteta am luat-o tot de pe blogul tau. Sper sa imi iasa la fel de buna ca si pana acum. Iar acum cateva zile am facut placinta cu varza. Extraordinara!!! Iti multumesc de mii de ori. Gasesc ca blogul tau este foarte, foarte util si l-am "folosit" mai mult decat toate cartile de bucate pe care le-am cumparat si care zac cuminti in raft. Cu mult drag, Gabriela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.