Tian de legume

Tian-de-legume-1
O reteta colorata, vesela si foarte usoara :). Probabil ca stiti, preparatele cu legume sunt delicioase atunci cand este sezonul lor, eu incerc sa le prepar sub toate formele si  pe blog probabil ca ati observat ca am multe retete de gen. Tian-ul cu legume poate fi un pranz sau o cina delicioasa alaturi de un pahar de vin alb.

Ingrediente:

1 ceapa mare galbena ( eu am pus si una verde)
2 catei de usturoi, tocati
3-4 cartofi noi  
2 dovlecei
3 rosii mari
1 vanata
sare, piper proaspăt , cimbru uscat
1 / 2 ceasca de branza rasă (de preferinta parmezan)
Preincalzim cuptorul la190grade Celsius. Intr-o cratita punem putin ulei si calim 4-5 minute ceapa taiata bucati mai mari. La sfarsit adaugam si usturoiul tocat.
Intr-o tava cu pereti grosi punem putin ulei si presaram ceapa si usturoiul calite.

Taiem legumele felii nu foarte subtiri

si le asezam in tigaie intr-un singur strat, alternandu-le dupa bunul plac :). Presaram deasupra sare, piper si cimbru .

Punem putin ulei, acoperim cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor timp de 30 minute. Luam folia, presaram branza si mai lasam 10 minute. 
Servim legumele calde.

Puteti sa serviti aceasta mancare si ca garnitura.  
Reteta este preluata de pe blogul lui Pam

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Tian de legume”

  1. am incercat azi reteta, si este minunata! o recomand tuturor celor care au chef de ceva foarte gustos si usor ;)

    este atat de buna, incat prietenul meu mofturos si CARNIVOR de fel, a mancat doua portii :)

  2. marfa reteta asta cu legume(seamana cu ratatouille)o sa incerc si eu reteta.ai idee ce dimensiuni avea cratita?ai retete super tine-o tot asa

  3. Amalia,
    vreau sa iti spun ca esti sursa mea de inspiratie culinara :)
    pana acum doi ani nu am gatit mai nimic, iar bucataria era un loc in care intram doar ca sa iau masa si sa caut prin frigider.
    am inceput cu retete mai simple, tot gasite pe net, dar de vreo luna si ceva, de cand ti-am descoperit blogul, ma inspir zilnic din retetele tale. am preparat-o inclusiv pe asta, care a iesit de vis! :)
    Multumesc. Mult spor in continuare.
    Tot datorita tie si emisiunii la care ai participat la Radio Cluj-Carte de vizita- am decis sa imi fac blog. Desigur, nu culinar. Asadar, thanks again!

  4. Corina ma bucur tare mult sunt convinsa ca ai gasit retete pe gustul tau, tian-ul de legume e o mancare usoara si pe placul meu, dar ce ma fac cu sotul care ar manca numai carne ? :)).
    Foarte bine ca ti-ai facut blog, o sa vezi ca da dependenta :))…te pup si sa-mi scrii daca ai incercat vreo reteta de praji !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.