Terci de ovăz carrot cake

Da da, nu va mirati de aceasta denumire, exista si terci de ovaz tiramisu, (pe care o sa-l incerc cat de curand). Probabil ati observat ca la mine pe blog se inmultesc in ultima vreme retetele de mic dejun, incerc sa prepar retete cat mai variate la micul dejun care sa ne faca sa incepem ziua cu o energie pozitiva.

Terciul de ovaz carrot cake este asa cum banuiti oarecum asemanator cu celebra prajitura cu morcov. Se face usor rapid si este atat de bun , mai ales pentru cei care adora terciurile. Nu va mirati ca are ca ingredient morcovul, acesta nu face decat sa i dea consistenta, gust si un plus de vitamine. Ca si topping recomand nuci prajite si seminte , insa o lingura de mascarpone nu face decat sa-l savurati si cu mai multa placere :)

 

Terci de ovăz carrot cake

Ingrediente 2 portii:

  • 100g fulgi de ovaz fini
  • 400ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 100g morcov ras fin
  • 1 lingura de mascarpone
  • 1 lingura nuci si seminte de dovleac

Punem la fiert laptele impreuna cu fulgii de ovaz, zaharul si morcovul ras fin. Amestecam si cand incepe sa se ingroase nu ne dezlipim de oala mica pentru ca se poate arde foarte usor. Adaugam esenta de vanilie, scortisoara si amestecam mereu pana se ingroasa.

Turnam terciul in doua boluri si lasam sa se raceasca.

Pentru topping punem deasupra o lingura de mascarpone si nuci si seminte tocate. Eu nu am avut decat mascarpone si am pus putina scortisoara in loc de nuci.

Sigur ca puteti omite mascarponele daca nu aveti insa va spun ca ii da un gust super bun :)

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.