Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca

 

Prima reteta refacuta cu margarina Rama . Tartele sunt preferatele mele , mai ales cu fructe … sunt delicioase ! Am avut zmeura la congelator ( productie proprie ) asa ca m-am hotarat sa fac niste tarte cu o crema aromata de zmeura.

Ingrediente:

Pentru aluat fraged:

  • 300 g faina alba
  • 150g margarina Rama Maestro
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • putina sare

Pentru crema:

  • 300 ml iaurt cu fructe
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar
  • 10g gelatina

Ingredientele pentru aluat:

Punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata bucatele (un lucru bun la margarina asta e ca are gradatii pentru gramaj asa incat nu e nevoie sa o cantariti) ,

galbenusele, zaharul si sarea. Faramitam cu degetele , amestecam rapid si punem coca la frigider o ora.

Intre timp preincalzim cuptorul si cautam prin camara niste boabe de fasole :) .

Rupem o bucatica de aluat, facem o bila pe care o intindem cu sucitorul si apoi o punem in forma apasand usor. In mijloc punem cateva boabe de fasole sa nu creasca aluatul la copt.

Coacem timp de 15 minute in cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc putin pe margini.

Scoatem formele le rasturnam usor ( nu trebuie sa le ungeti, aluatul are suficienta grasime ) .

Lasam sa se raceasca si preparam crema.

Punem iaurtul intr-un bol , adaugam 4 linguri de zahar si amestecam. Dizolvam gelatina in 4 lingurite de apa rece, apoi o rasturnam in 50 ml apa fierbinte . Turnam amestecul peste iaurt, amestecam si lasam sa se intareasca putin . Batem frisca tare apoi adaugam lingura cu lingura in iaurt. Mixam bine si lasam sa se intareasca la rece.

Umplem formele cu crema si deasupra punem cate o zmeura sau o bucatica de ciocolata.

Daca doriti sa faceti cu alte fructe , alegeti un iaurt adecvat.

Alatul foarte fraged , crema foarte aromata , pofta foarte incarcata :).

Mai multe retete cu margarina Rama gasiti aici.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca”

  1. Un sfat in legatura cu aluaturile?
    Am coptor electric si nu prea imi reusesc aluaturile:( :)in sensul ca nu a crescut/copt aproape nimic din ce am facut…
    Merci..pup

  2. Adrian de obicei blatul de tort eu il coc la 160-180 de grade. pizza la 200 grade , checul la inceput la temp mare 200g apoi la temp mica 160g

  3. Buna Amalia,

    Spune-mi te rog frumos ce smantana dulce/frisca lichida e aia? ca nu am ai vazut pana acum. Si unde se gaseste?

    Merci mult!

  4. Eu am cumparat din Kaufland , poti cumpara smantana pentru frisca Meggle sau Hulala.Acestea sunt vegetale . Iti recomand smantana dulce pentru frisca de la Dorna sau Milli.Acestea sunt naturale :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.