Tarte cu fructe din aluat fraged


Delcioase si fine aceste tarte, puteti sa le faceti ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrendiente:
Ptr aluat:
300 g faina
125 g margarina sau unt
2 galbenusuri
1 lingura de zahar
putina sare
Pentru umplutura:
1 plic budinca cu frisca
200 ml frisca
500 ml lapte
5 gr gelatina

Se amesteca ingrendientele pentru aluat ( toate trebuie sa fie la temperatura camerei) pana se omogenizeaza si se pune la rece 1 ora. Apoi se rup bucatele care se intind si se captusesc formele de tarta ( va ia ceva timp dar merita).


Se coc la temperatura potrivita 20-25 de minute pana se rumenesc putin pe margini. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca.

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand s-a racit se amesteca cu frisca. Se umplu tartele si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Eu am pus fructe de rodie si feliute de kiwi.


Tartele umplute sa pot pastra o zi, iar cele neumplute o perioada mai mare, maxim 20 de zile. Puteti sa faceti tartele din timp si sa le umpleti cand doriti :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Tarte cu fructe din aluat fraged”

  1. Sigur ca da, numai ca ar merge o singura forma dupa parerea mea.Daca nu te grabesti o sa-ti scriu reteta cu aluat fraged srat ptr. tarte.

  2. Arata delicios !
    Poti sa imi spui si mie de unde iti cumperi formele pentru tarte? Eu tot caut, dar se pare ca nu caut unde trebuie.
    Multumesc

  3. Furnicuta multumesc , formele astea le-am cumparat din Carrefour anul trecut… acum nu am mai vazut, din cate-mi amintesc forme de tarte sunt in Billa si in Selgros :).

  4. Foarte buuun!
    Le-am incercat aseara!!.. de fapt am incercat-o, pentru ca nu am forme de tarte asa ca am facut o singura forma mare. Tot delicioasa a fost, foarte usoara, fina, exact asa cum imi place mie.
    Prajiturile cu fructe, si in special tartele, sunt preferatele mele.

    Si totusi… am o intrebare cu privire la aluat pentru ca nu e nici o poza cu el. Trebuie sa iasa un aluat cu o consistenta mai sfaramicioasa?? si un pic mai tarisor?? mie cam asa mi-a iesit. A fost destul de complicat de lucrat ulterior pentru ca eu la-am intins intr-o foaie pentru o singura forma mare.
    Amalia, daca ma poti lumina ti-as fi tare recunoscatoare.

    Am mai facut mai demult aluat pentru tarte si tot cam asa mi-a iesit.
    Pupici si o zi frumoasa ca soarele de afara!!

  5. Buna Amalia. In cazul in care nu am frisca,o pot face numai cu budinca? Si aluatul il pot coace intr-o tava normala,de tarta? Vreau sa fac o tarta cu fructe de padure, nu prea ma pricep la prjituri,dar merita incercat. Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.