O tarta cu legume usor de preparat, adica din categoria „amestecam toate ingredientele si apoi coacem compozitia la cuptor” :).
Ingrediente:
- 5 linguri de faina
- ½ lingurita praf de copt
- 100g unt
- 100ml smântână (sau iaurt)
- 120g cascaval ras
- 200g ceapa verde feliata ( puteti inlocui cu praz, eu am pus 150g ceapa verde si 50g ardei )
- 4 oua
- 1 linguriță turmeric
- sare, piper
1. Intr-un bol mixam bine ouale cu putina sare, piper si turmeric.
2. Adaugam treptat amestecand cu un tel untul topit, iaurtul, branza si faina in care am pus si praful de copt.
3. Adaugam si ceapa si ardeiul verde taiat.
4. Coacem intr-un vas tapetat cu hartie de copt de dimensiunile 20×24, la temperatura de 180g C timp de 25-30 min.
5. Lasam sa se raceasca putin si servim ca atare sau ca garnitura la o friptura.
Noi am servit doar cu salata.
Sfat: Aceasta tarta o puteti transforma intr-un aperitiv rece, puteti adauga de exemplu masline feliate si ardei rosu. Ideea este sa nu depasiti gramajul de 200g.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
branza sau cascaval?
Eu am folosit cas de vaca sarat, reteta originala era cu cascaval :)
Acum o ora am scos-o din cuptor! O minunatie! Exact pe gustul meu! (eu am folosit branza de oaie, iaurt si 200g ceapa verde)
Ma bucur ca ti-a placut! :)