Tarta cu banane

Da, e plin de capsuni dar la 9,50 kg ma rezum la banane :).

Ingrediente:

Pentru blat 

  • 110g faina
  • 2 linguri zahar pudra ( eu am pus tos)
  • 45g unt
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura apa rece

Pentru crema de branza:

  • 500g branza de vaci
  • 80g zahar
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 oua ( eu am pus si albusul de la blat)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 banane coapte mari

Prima data facem blatul ; amestecam toate ingredientele , framantam putin si lasam aluatul la rece 30 de minute. Il intindem apoi intr-o forma de 21 cm ( eu am avut doar de 24 ) , il intepam putin cu furculita si-l bagam la cuptor timp de 15 minute la 190 de grade sau pana se rumeneste putin pe margini.

Zdrobim bananele si le amestecam cu restul ingredientelor ( eu le-am mixat la blender) . Turnam compozitia peste blat si coacem timp de aprox 1 ora la 180 grade C.

Daca se rumeneste in timpul coacerii puteti acoperi cu o folie de aluminiu. Racim si servim.

Sfatul meu este sa zdrobiti la blender cateva capsuni si sa serviti cu acest topping :). Eu am avut niste sirop de caramel.

Reteta este preluata de pe mojewypieki.blox.pl

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Tarta cu banane”

  1. Sa fiu sincera nu am facut niciodata tarta. Important este ca mi-am luat forma. O sa incerc si-ti spun rezultatul. O saptamana linistita.

  2. Facuta, degustata, terminata! :-D Doar la aluat am avut mici problemute, in sensul ca mi s-a parut cam putina mixtura si am mai adaugat cantitati rezonabile din fiecare.. Rezultatul a fost foarte apreciat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.