Da, e plin de capsuni dar la 9,50 kg ma rezum la banane :).
Ingrediente:
Pentru blat
- 110g faina
- 2 linguri zahar pudra ( eu am pus tos)
- 45g unt
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura apa rece
Pentru crema de branza:
- 500g branza de vaci
- 80g zahar
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 3 oua ( eu am pus si albusul de la blat)
- 1 lingura suc de lamaie
- 3 banane coapte mari
Prima data facem blatul ; amestecam toate ingredientele , framantam putin si lasam aluatul la rece 30 de minute. Il intindem apoi intr-o forma de 21 cm ( eu am avut doar de 24 ) , il intepam putin cu furculita si-l bagam la cuptor timp de 15 minute la 190 de grade sau pana se rumeneste putin pe margini.
Zdrobim bananele si le amestecam cu restul ingredientelor ( eu le-am mixat la blender) . Turnam compozitia peste blat si coacem timp de aprox 1 ora la 180 grade C.
Daca se rumeneste in timpul coacerii puteti acoperi cu o folie de aluminiu. Racim si servim.
Sfatul meu este sa zdrobiti la blender cateva capsuni si sa serviti cu acest topping :). Eu am avut niste sirop de caramel.
Reteta este preluata de pe mojewypieki.blox.pl
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna Amalia!
Albusele de la blat sau cele de la ouale de la crema se bat cumva? Merci
:-)
Roxana
Arata foarte bine,cred ca-i foarte bun.Te pup si o saptamana frumoasa.
Roxana nu se bat, se amesteca impreuna cu galbenusele.
Multumesc Mirela :).
Aha, merci, asta va fi urmatoarea mea tarta… :-) Revin cu ganduri si impresii! :P
n-am facut tarta cu crema de banane.cred ca e foarte buna !am retinut-o.
Sa fiu sincera nu am facut niciodata tarta. Important este ca mi-am luat forma. O sa incerc si-ti spun rezultatul. O saptamana linistita.
Roxana astept si nu uita topping de capsuni :).
Pansy e aromata , sper sa-ti placa!
Ghiocel primul pas l-ai facut restul, floare la ureche :)).
Facuta, degustata, terminata! :-D Doar la aluat am avut mici problemute, in sensul ca mi s-a parut cam putina mixtura si am mai adaugat cantitati rezonabile din fiecare.. Rezultatul a fost foarte apreciat!
Simona ma bucur ca ti-a iesit , eu am avut forma prea mare pentru cantitatea de aluat din reteta :).