Reteta o am de la colega mea Claudia, un fel de carbonara varianta romaneasca, adica consistenta si nu cu oua crude (ma refer la reteta, v-ati prins, nu? :))). Nu va mai scriu ca dupa 7 seara am zis ca beau doar un ceai si acum am gustat (doar) un pic din paste… asa-s de bunee… va scriu reteta mai bine.
Ingrediente pentru reteta de tagliatelle cu sos cremos de smantana si branza
(Cantitati pentru 1 portie mare):
200 g paste de tip tagliatelle (puteti folosi si spaghete)
150 g smantana 20-25% grasime
1 galbenus de ou
50-70 g cascaval ras (eu am pus cas)
sare, piper
70 g sunca, kaizer
Cum se face reteta de tagliatelle cu sos cremos de branza si smantana?
Punem apa la fiert pentru paste.
Taiem sunca patratele si o prajim in putin ulei.
In alta craticioara amestecam galbenusul cu smantana si punem apoi cratita pe foc, amestecam pana obtinem un sos putin mai gros (amestecati mereu, fara frica nu se taie).
Adaugam branza rasa, amestecam pana se topeste si apoi adaugam sunca.
Condimentam si gata cu sosul.
Intre timp pastele au fiert, le scurgem si le amestecam cu sos.
Servim tagliatellele cu sos cremos cat sunt fierbinti.
PS1.Imi vine sa rad de sotul meu, de fiecare data cand mananca paste zice: astea-s cele mai bune sa mai faci :))
PS2 Am un fix se pare, cu pozele intr-o parte. Trebuie sa schimb farfuria :)
Si in varianta cu alt tip de paste:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
perfect…
Waw, arata superdelicioase! Yummi. Amalia, iti multumesc ca existi si ne faci viata mai frumoasa. De fiecare data cand se iveste intrebarea "ce sa gatesc azi?", raspunsul il gasesc la tine pe blog! Ai un blog minunat! Pupici :*
Hmmm, super bune! Si eu exact asa le fac si sunt asa de delicioase… Sa stii ca si eu azi asta voi prepara. Mersi de idee :)
O zi frumoasa!
doar ce am facut si eu saptamana asta spaghetti alla carbonara, dar sa stii ca incerc si reteta ta.Arata de nota 10. Azi merg la metro si te anunt de capere :D
Thank you Maslinka :).
Irisha, te pup si eu.. sper sa postez cat mai des .
Ina draga am fost eu ieri, sunt la borcan de 900g costa 47 de lei. Poate e buna investitia dar eu nu folosesc asa de des capere :). Ma mai uit si eu prin oras si iti scriu.
Buna Amalia,
Eu sunt mai tinerica, in ale bucatariei :) Iti urmaresc de ceva vreme blogul si esti pe gustul meu :)
majoritatea retetelor tale sunt simple si rapide, iar pastele imi plac la nebunie.
Iti urez multa bafta!
Cu mult drag,
Madalina
cam scump, desi sunt multe. Ramane Billa de inspectat..
Un plat de pâtes très bon.
Bravo Amalia.
Va rog din suflet sa ne ajutati! Cum si cat puteti! Trimiteti mesajul mai departe! Va multumesc!
http://ioanaspahiu.blogspot.com/2010/01/analize-medicale.html
Orice ajutor material din partea dumneavoastră poate aduce speranţă şi încredere acestui copil şi familiei sale greu încercate.
Donaţiile pot fi făcute pe numele:
Spahiu Laura
Cod IBAN EUR: RO21RNCB05000834973 60002
Cod IBAN RON: RO48RNCB05000834973 60001
Banca Comercială Română – sucursala Sebastian
http://jurnalulanei.blogspot.com/2010/01/despre-ioana.html
MULTUMESC
Bune foc!si eu am sa fac!eu nu pun galbenus,dar am sa pun doua ca sa compensez!
o abia astept!
O zi buna Amalia!
Le-am vazut si nu mi le mai pot scoate din minte… le fac si eu cat de curand.
Faina reteta. Credeam ca e mai complicata, dar chiar se face usor.
yamy yaaamy arata f bie si cred ca sunt delicioase!
amalia iti urmaresc blogul mereu:)
o sa le incerc sapt viitoare intr`o zi.
maine o sa gatesc pulpe de pui cu 40 de caei de usturoi( cred ca sunt delicioase) ca sa vzi ca sunt fana a blogului tau:D
Ms mult Amalia si iti reamintesc iara ca esti o bucatareasa minunata!
Amalia, am o intrebare:
pot adauga si niste ciupercute? Iubesc ciupercile!!! Sa le prajesc putin inainte sau sa le adaug direct?
Cristina poti inlocui sunca cu ciupercile… si sunca si ciuperci e prea mult , dupa parerea mea :). Sa-mi scrii cum ti-au iesit !
Am uitat sa-ti scriu sa le prajesti inainte :).
Buna seara Amamlia, aseara ne-am delectat cu pastele si nu am mai scris…dar au iesit super, super, super bune. Perfecte! Am inlocuit sunca cu ciupercile, si firesc le-am prajit putin :)) Grozav rezultatul!Multumesc si pentru aceasta reteta.
Ma bucur Cristina :) sa va fie de bine si sper sa mai postez retete cu paste .
îmi era foame, aveam nevoie de ceva rapid, am dat iar de blogul tau, am dat de reţeta asta, mi.a făcut cu ochiul, şi acum o am în faţa mea, gata, bună şi delicioasă:)
am mai adăugat ketup, ca de obicei, şi sunt deliiicioase!:)
mersi de reţetă!:D
Sophie , Sophie… ketchup bulina rosie :) dar daca iti place asa de mult asta e, nu ma pot opune :)
am facut si eu dar nu tare mi-au placut am pus 3 galbenusuri k am facut cantitate mai mare de aia nu mi-au placut oare?
Anonim poate e o chestiune de gusturi :)
Foarte buna reteta asta de paste. Tocmai am facut-o, e delicioasa.
Neata ! Ieri am vazut reteta si aseara am incercat-o ! Exceptionala ! Cum aveam smantana de gatit in casa am trecut la treaba ! Exceptand mofturile culinare la nou ale fetitei mele , reteta e rapida si delicioasa !!! O singura schimbare am facut : am folosit piept de pui ramas de la puiul facut la cuptor .
Ma bucur mult ca ti-a placut sper sa incerci si alte retete de pe blog :)
Ce fel de smantana ai folosit?
Smantana cu 25% grasime