Supa mea de legume cu galuste, parmezan si Bulgarasi de Savoare a starnit o furtuna de comentarii care de care mai pofticioase si cu retete delicioase :). Mi-a facut o deosebita placere sa trec prin toate propunerile voastre si recunosc faptul ca m-am interupt de multe ori pentru a-mi nota idei pentru retete viitoare.
Dupa multe deliberari, am decis ca cea mai potrivita reteta dupa supa propusa de mine este ideea Denisei, adica ale sale Tagliatelle cu galbiori. Am apreciat detaliile Denisei privind indicatiile de pregatire a retetei si faptul ca a descris minutios fiecare etapa, oferind explicatii pe intelesul tuturor. Tocmai de aceea am pastrat intocmai indicatiile ei.
M-am bucurat sa pregatesc aceasta reteta care combina atat de multe arome si sa ii imbogatesc gustul cu Bulgarasi de Savoare. Va invit sa pregatiti si voi meniul complet si va garantez ca invitatii de la masa vor fi impresionati :).
Ingrediente:
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline (3 linguri)
- carnea de la un carnat proaspat (cam 200 gr)
- 500 gr galbiori (se gasesc congelati sau proaspeti in orice supermarket)
- 3 linguri de smantana grasa
- o mana de patrunjel taiat marunt
- o lingura de vin alb
- o lingurita Bulgarasi de Savoare legume
- paste tagliatelle proaspete
Intr-o cratita incalzim uleiul de masline si adaugam cateii de usturoi intregi, pana devin aurii, dupa care ii scoatem. In aceeasi cratita, sotam carnea din carnat sfarmand-o in bucatele mici cu o lingura de lemn, pana devine crocanta.
Dupa ce carnea e gatita, se adauga galbiorii spalati in prealabil si se soteaza impreuna cateva minute. Adaugam vinul si dam focul incet, asteptand sa se evapore majoritatea lichidului (ramane un sos cremos).
Se adauga Bulgarasi de Savoare legume si smantana, stingand focul dupa 30 de secunde. Daca sosul pare prea sec, se poate adauga 1-2 linguri de apa de la pastele fierte.
Asezam pastele pe o farfurie, peste turnam amestecul delicios de galbiori si carne si incheiem aceasta capodopera cu o atingere fina de patrunjel.
Multumesc tututor pentru sugestiile de retete si felicitari tuturor castigatorilor! Iata lista completa a autorilor retetelor pe care le voi premia impreuna cu Bulgarasi de Savoare:
Un robot de bucatarie:
Ciotlaus Denisa ( ciotlausdenisa1988@gmail.com )
Vouchere Emag:
1. Mariana Joja ( joja_mariana@yahoo.com )
2. Carp Elena Loredana ( lorycarp@gmail.com )
3. lasculescu_nicoleta@yahoo.com
4. Picincu-Hobjila Viorica ( blue_t42003@yahoo.com )
5. Ilisan Cristina Ioana (YLISANCRIS@YAHOO.COM )
Condimente bulgarasi:
1. Stanciu Maria ( ileana_stanciu24@yahoo.com )
2. Monica Cojognean ( monidia79@yahoo.com )
3. Roxana Dumitrascuta ( roxanamirela77@gmail.com )
5. Usturoi Dumitrina ( dana_u61@yahoo.com )
6. Nitu Irina ( irinuca_83@yahoo.com )
7. Nitu Rodica ( bodas_rodica@yahoo.com )
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
felicitari retetei castigatoare! si multumim pentru premii !
Multumesc mult pentru premiu si felicitari tuturor castigatoarelor!
Multumesc mult pentru premiu!!! Ma simt onorata sa vad reteta pe blog-ul tau, Amalia! Multumesc sponsorilor pentru premiul acordat! Felicitari tuturor gospodinelor participante!