Supa-gulas

O supa consistenta, aromele care se folosesc ii  dau un gust excelent.

Ingrediente:

  • 700 gr carne de vita ( pulpa sau ceafa)
  • 5 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi taiati betisoare
  • 400 gr telina verde tocata
  • 2 linguri bulion
  • 2 lingurite boia dulce
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite coaja de lamaie rasa
  • piper
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 1,5 litri supa de carne de vita
  • 400 gr cartofi.

Carnea se taie cuburi de 1 cm. Se incinge uleiul si se prajeste carnea de jur imprejur cca 15 min pe toate partile.

Se adauga ceapa tocata si legumele si se prajesc impreuna. Se adauga bulion si boia si se calesc.

Se amesteca usturoiul tocat cu coaja de lamaie, chimen, maghiran, foaie de dafin si sare, se adauga la carne.

Se toarna supa si se fierbe la foc mijlociu cca 60 min cu vasul acoperit.
( daca carnea nu este fiarta se mai fierbe )

Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi. Se adauga in supa si se mai fierb 30 de min.

Se potriveste supa de sare si piper si se mai lasa sa stea 5 min. apoi se serveste , eventual cu tartine cu cascaval la cuptor.

 

Reteta este din revista „Secretele bucatariei”. 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Supa-gulas”

  1. Amalia am facut mai multe retete de ale tale printre care si supa gulas care a fost foarte buna si foarte apreciata.
    si clatitele facute dupa reteta ta au iesit super, de ziua sotului meu am pregatit si bilute de branza care la fel au fost apreciate. Retele tale nu dau gres.
    Mii de multumiri.

  2. Draga Ramona, ma bucura faptul ca ti-au iesit retetele si ca am fost o sursa de inspiratie pentru tine. Daca ai nelamuriri in ceea ce priveste o reteta nu ezita sa-mi scrii. Iti urez o zi frumoasa !

    1. Am servit la munte la Predeal supa gulas si am incercat reteta dupa cea a Amaliei si surpriza!!!! asa era!!! multumesc pentru reteta si succes la altele noi!!!

Lasă un răspuns la john doe Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.