Supa de rosii

Uite ca abia acum am incercat si eu reteta de supa de rosii. O stiam demult, mama o gatea cand eram mica insa nu mi-a trecut prin minte sa o incerc decat acum. Foarte buna, acrisoara si aromata, plus ca se face rapid.

Ingrediente:

  • 3 rosii
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina mica de patrunjel
  • 1/4 telina
  • 200ml bulion
  • putin busuioc
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 catei de usturoi ( optional)
  • sare

Galuste:

  • 2 oua
  • gris
  • sare

Toate legumele le spalam, le curatam si le taiem feliute.

Le fierbem in 1,5 l apa cu sare si foaia de dafin.

Cand sunt fierte, adaugam bulionul si mai lasam sa dea cateva clocote.

Acum ori scoatem legumele si le pasam cu blenderul vertical si le adaugam inapoi in supa ( asa am procedat eu, adica mai bine zis am mixat totul ) sau le folosim la alta mancare.

Adaugam putin busuioc si usturoiul zdrobit bine.

Pentru galuste batem ouale cu putina sare apoi adaugam treptat grisul pana obtinem un aluat mai moale. Punem 1 l apa la fiert intr-o oala cu putina sare si cand apa clocoteste luam cu lingura putin din compozitie si punem in oala sa fiarba. 

Servim supa cu galuste de gris.

Observatii:

Puteti sa fierbeti paste in supa sau orez insa cu galuste eu zic ca e mai gustoasa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Supa de rosii”

  1. Pingback: 7 retete delicioase pentru supa de rosii | TagMag.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.