Supa de pui este delicioasa, gustoasa si foarte usor de facut. Un preparat perfect pentru mesele cu familia.
Un deliciu, mai ales daca folosim pui de casa, asa cum am avut eu de aceasta data. Putem folosi fara probleme, insa, si pui din comert. :)
Ce ingrediente folosim pentru reteta de supa de pui?
- Aprox 600 gr de pui (recomandat a se folosi spate, cos, gat de pui)
- 2-3 morcovi
- 2 radacini patrunjel
- 1/4 telina
- 1 ceapa mica
- sare
- taitei
Cum preparam supa de pui?
Eu am avut carne de la un pui de casa si pentru ca era foarte grasa m-am hotarat sa fac supa.
Se spala carnea bine, se pune la fiert in apa rece. Cand da in fiert se scoate spuma cu o paleta sa iasa supa limpede si frumoasa (am citit undeva ca spuma contine de fapt proteine si ar fi preferabil sa nu se arunce).
Lasam sa fiarba si cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele intregi si se fierb.
Cand carnea este fiarta se scoate, se scot si legumele (ceapa se arunca) se taie bucati de-a lungul si se pun inapoi in supa.
Separat se fierb taiteii, se scurg si se adauga in supa. Se sareaza dupa gust si se serveste cu patrunjel verde tocat, deasupra.
Supa de pui este gata! Pofta Buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]