Supa de pui cu galuste un pic mai altfel

Este o reteta nemteasca mai veche, pe care o am de la matusa mea ( nu stiu denumirea in germana)

  • carne de pui pentru supa ( eu am cumparat spate de pui)
  • zarzavat
  • 2 oua
  • gris
  • 2-3 catei de usturoi.

Se face o supa clasica de pui, nu mai scriu reteta , atasez doar imaginile


Se bat bine ouale cu putina sare, se adauga gris ca si pentru galuste

Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se pune aluatul si se intinde cu o lingura de lemn pana arata ca si o clatita mai groasa

Se prajeste pana se rumeneste

Se scoate pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca si se taie cubulete

Se arunca inapoi in supa si se lasa sa fiarba 10 min la foc incet


Se stinge focul si se mai lasa sa stea putin acoperita. Se zdrobeste usturoiul si se adauga la supa.

Observatii:

Se poate face si fara carne ( imaginea de prezentare) astfel:

calim zarzavatul dat prin razatoare apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand este fiert se adauga omleta cu gris taiata patrate mici si se lasa sa mai fiarba 10 min. Se adauga usturoi zdrobit, sare si se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Supa de pui cu galuste un pic mai altfel”

  1. Anonim ai dreptate in ceea ce priveste aspectul,am sa o pozez cand o mai fac :) e o supa usoara si buna … eu zic sa incerci reteta si sa-mi scrii impresiile. O zi frumoasa iti doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.