Este o reteta nemteasca mai veche, pe care o am de la matusa mea ( nu stiu denumirea in germana)
- carne de pui pentru supa ( eu am cumparat spate de pui)
- zarzavat
- 2 oua
- gris
- 2-3 catei de usturoi.
Se face o supa clasica de pui, nu mai scriu reteta , atasez doar imaginile
Se bat bine ouale cu putina sare, se adauga gris ca si pentru galuste
Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se pune aluatul si se intinde cu o lingura de lemn pana arata ca si o clatita mai groasa
Se prajeste pana se rumeneste
Se scoate pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca si se taie cubulete
Se arunca inapoi in supa si se lasa sa fiarba 10 min la foc incet
Se stinge focul si se mai lasa sa stea putin acoperita. Se zdrobeste usturoiul si se adauga la supa.
Observatii:
Se poate face si fara carne ( imaginea de prezentare) astfel:
calim zarzavatul dat prin razatoare apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand este fiert se adauga omleta cu gris taiata patrate mici si se lasa sa mai fiarba 10 min. Se adauga usturoi zdrobit, sare si se serveste cu patrunjel verde deasupra.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
nu arata prea bine sper ca gustul e deosebit
Anonim ai dreptate in ceea ce priveste aspectul,am sa o pozez cand o mai fac :) e o supa usoara si buna … eu zic sa incerci reteta si sa-mi scrii impresiile. O zi frumoasa iti doresc!
Cred ca este o supa delicioasa! :P :*