Supa de legume


Pentru ca azi a inceput sa ploua si am ajuns acasa plina de frig m-am gandit sa fac o supica cu legume de sezon. Deja m-am saturat de atata ciorba de salata si am zis ca e cazul sa o schimb cu o supa cu multe legume asa cum imi place mie. Reteta practic s-ar putea rezuma la o singura propozitie ; toate legumele si zarzavatul se fierb si la sfarsit se adauga verdeata tocata , dar pentru ca imi viziteaza blogul multe fete care sunt incepatoare in ale bucatariei va scriu reteta un pic mai in detaliu poate va este de ajutor.
Ingrendiente:
3 morcovi
2 cartofi mai mari
1/4 telina ( radacina)
1 ceapa verde
1 usturoi verde
1 ardei kapia ( sau gras)
1/4 de varza mica ( 200 g)
150 g mazare congelata
3 linguri orez
leustean
150 ml suc de rosii
1 lingura vegeta
patrunjel si marar proaspat

Se curata toate legumele.Morcovii impreuna cu telina se calesc in putin ulei si apoi se adauga apa ( oala este de 4 l). Cand incepe sa fiarba se adauga vegeta, leusteanul, ceapa si usturoiul taiate bucatele, varza taiata fideluta si ardeiul taiat in doua si curatat de samburi. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac. Gustam morcovii si daca sunt fierti adaugam cartofii taiati bucatele, sucul de rosii, mazarea si orezul spalat in cateva ape.

Gustam si daca mai este nevoie adaugam putina sare.La sfarsit scoatem leusteanul si ardeiul si le aruncam. Servim cu smantana si verdeata tocata presarata deasupra.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Supa de legume”

  1. Hallo Amalia,

    vezi, doi Oameni und gind. Si eu am fäcut astäzi o Suppä numai cä a ta inträ in Anotimp , a me a fost cam de Iarnä.Fein aratä Suppa ta.

    Salutäri Jacob

  2. buna eu am facut o ciorbica de pastai acra acum de dimineata dar cum sint o mare pofticiosa parca as manca si o portie de supica de la amalia.la blogul lui jacob mie frica sa trag cu ochiul ca deja ma ingras.te pup amalia sa ai o zi buna a si tu jacob daca mai esti pe aici

  3. Foarte bine arata ciorbica ta Amalia . Vad ca toata lumea s-a dat peciorbe azi :) felicitari

  4. Amalia,super tot ce faci,felicitari!!!
    Te pup si te astept sa-ti ridici un frumusel premiu de la mine de pe blog!!
    Weekend placut iti doresc!!!

  5. salut amalia!
    asta o sa incer si eu ciorba ta de legume doar ca eu o sa pun si putina carne proasptata pt ca sotului meu orce ciorba ii place cu putina carne:)) (e cranivor)! am mai facut ciorba de legume dar si asta mi se pare interesanta si o sa o incerc chiar azi!
    iti odresc un sf de saptamna placut!:*:*

  6. Ms mult de tot amalia!
    Vreau sa iti spun ca mi`a iesit fff buna am facut o oala de 3l pt ca e cea mai mare pe care o am :)) si vreau sa zic ca mai am doar fff putina,azi trebiue sa faca alata pt ca asea de buna a fost ca toata lumea mi`a dat 10 toti din casa au mancat ieri ciorbita si au zis ca este fff buna!ms mult de tot pt reteta!
    Imedeat o sa pregatesc o supa de galuste!
    te pup:* si ms ink o data!

      1. Daca foloseti vegeta nu-si mai au sens legumele…apa chioara fiarta ce vegeta este delicioasa datorita acelui monoglutamat de sodiu al carui rol este de a-i „comanda” creerului ca ceea ce mananci este delicios….mai mult, acesta creaza dependenta. Bunicile noastre nu foloseau asemenea condimente si totusi mancarurile lor erau bune de te lingeai pe degete.

  7. Supa de legume este minunata si usor de preparat. O recomandare am, si anume: nu adaugati niciun fel de condiment gen Vegeta, Delikat, Magi, etc. toate contin monoglutamat de sodiu. Puteti obtine gustul delicios folosind sare, piper, cimbru, busuioc, etc..

Dă-i un răspuns lui catz Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.