Se face rapid, cred ca merge la fel de bine si cu cartofi sau varza.
Ingrediente:
- 1/2kg fasole verde
- 2 morcovi potriviti
- 1 radacina patrunjel
- 1 legatura cu patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 lingura boia dulce
Spalam zarzavatul si il taiem felii, apoi il punem la fiert in 2 litri de apa. Cand apa da in clocot adaugam fasolea curatatasi spalata (daca pastaile sunt mai lungi le taiem in doua). Adaugam 1 lingura vegeta si lasam sa fiarba. Cand fasolea este fiarta separat incingem putin ulei, adaugam boiaua, amestecam si stingem cu o cana din zeama in care a fiert fasolea. Rasturnam amestecul peste fasole si lasam sa dea in clocot. Stingem focul si adaugam verdeata tocata.
Servim. Pentru acrit puteti folosi bors sau suc de rosii.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata foarte bine!
Buna rau!! si n-am mai facut de ceva vreme.. ar merge strasnic pe o vreme ca asta!!
intr-adevar, se face f. repede si e si buna pe deasupra!