Răzălai = aluat de taietei dat pe razatoare , asta ca sa fiu explicita de la inceput :). Bunica facea razalai cand eram mica dar cu supa doar de legume. Eu am facut o supica de curcan si m-am gandit sa pun in loc de taietei razalai.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1/2 pastarnac
- carne si oase pentru supa ( labe, cos, gat )
- sare
- 1 ou
- faina ( aproximativ 125 de grame )
Punem carnea la fiert in 3 litri de apa si cand da in clocot spumam si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam legumele taiate bucati mai mari, sare si lasam supa sa fiarba acoperita cu un capac.
Separat amestecam 1 ou cu putin sare si faina pana obtinem un aluat elastic ( trebuie sa fie mai tare decat cel de taietei). Dam aluatul pe razatoarea mare si lasam sa se uste pe masa ( razalaii ).
Ii fierbem separat , apoi ii strecuram sub jet de apa rece si ii punem, in supa.
Oasele le curatam de carne si carnita o punem inapoi in supa. Gustam supa si daca e cazul mai adaugam sare.
Servim fierbinte uitandu-ne pe geam cum ninge :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
o ce bine arata..pare numai buna ptr mine asa k mult morcovel…pe asta sigur o fac ca mi-ai fakut pofta.
Uite ca de razalai nu stiam :D. Arata tare bine supica ta!
mi-ai adus aminte de copilarie cu razalaii tai ! si mie imi facea bunica tot cu supa de legume.