Supa de curcan cu razalai

Răzălai = aluat de taietei dat pe razatoare , asta ca sa fiu explicita de la inceput :). Bunica facea razalai cand eram mica dar cu supa doar de legume. Eu am facut o supica de curcan si m-am gandit sa pun in loc de taietei razalai.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1/2 pastarnac
  • carne si oase pentru supa ( labe, cos, gat )
  • sare
  • 1 ou
  • faina ( aproximativ 125 de grame )

Punem carnea la fiert in 3 litri de apa si cand da in clocot spumam si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam legumele taiate bucati mai mari, sare si lasam supa sa fiarba acoperita cu un capac.
Separat amestecam 1 ou cu putin sare si faina pana obtinem un aluat elastic ( trebuie sa fie mai tare decat cel de taietei). Dam aluatul pe razatoarea mare si lasam sa se uste pe masa ( razalaii ).
Ii fierbem separat , apoi ii strecuram sub jet de apa rece si ii punem, in supa.
Oasele le curatam de carne si carnita o punem inapoi in supa. Gustam supa si daca e cazul mai adaugam sare.

Servim fierbinte uitandu-ne pe geam cum ninge :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Supa de curcan cu razalai”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.