Supa de chimen

supa-de-chimen-1Supa de chimen era preferata mea cand eram mica , nu am incercat sa o fac niciodata, abia acum am intrebat-o pe mama cum se face. Foarte simplu si rapid, este o supica usoara, hranitoare si merge de minune cu paine prajita sau crutoane :).

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1/4 de telina
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura chimen
  • sare

Dam zarzavatul pe razatoarea mare si il calim in putin ulei. Adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Eu am pus si putin condiment universal.

Separat intr-o craticioara punem o lingura de ulei sa se incinga, adaugam chimenul si-l lasam sa se prajeasca putin asta ii sporeste aroma. Adaugam o lingura de faina , amestecam repede si apoi adaugam putin cate putin din supa fiarta ( cam 2 polonice).

Amestecam si apoi strecuram prin sita in supa rantasul obtinut ( asta ca sa nu punem semintele de chimen ). Lasam sa dea cateva clocote si potrivim de sare.

Servim cu paine prajita . Eu am pus si putin parmezan deasupra. 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Supa de chimen”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.