Supa de chimen

supa-de-chimen-1Supa de chimen era preferata mea cand eram mica , nu am incercat sa o fac niciodata, abia acum am intrebat-o pe mama cum se face. Foarte simplu si rapid, este o supica usoara, hranitoare si merge de minune cu paine prajita sau crutoane :).

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1/4 de telina
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura chimen
  • sare

Dam zarzavatul pe razatoarea mare si il calim in putin ulei. Adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Eu am pus si putin condiment universal.

Separat intr-o craticioara punem o lingura de ulei sa se incinga, adaugam chimenul si-l lasam sa se prajeasca putin asta ii sporeste aroma. Adaugam o lingura de faina , amestecam repede si apoi adaugam putin cate putin din supa fiarta ( cam 2 polonice).

Amestecam si apoi strecuram prin sita in supa rantasul obtinut ( asta ca sa nu punem semintele de chimen ). Lasam sa dea cateva clocote si potrivim de sare.

Servim cu paine prajita . Eu am pus si putin parmezan deasupra. 

Un comentariu la „Supa de chimen”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.