Cum să ratati asa bunatate ? Mai ales acum in sezonul rece cand organismul este slabit si cu imunitatea scazuta. Mai de bine, mai de foarte bine supa crema de usturoi este absolut delicioasa! Are un gust usor dulceag si aroma de usturoi completeaza textura fina.
Sunt multe variante de supe creme de usturoi, unele se prepara cu lapte, unele cu supa de gaina, altele cu supa de legume, adevarul este ca fiecare a incercat varianta care i se potriveste. La fel si eu, am preparat varianta rapida, ceea ce va recomand si voua.
Am ales sa fierb usturoiul, era complicat sa folosesc cuptorul doar pentru a -l coace si am folosit cartof pentru textura, dar o sa va scriu cum am procedat si cu restul ingredientelor ca sa vedeti cat de usor se prepara.
Desemenea am folosit un cub de condiment in loc de supa, ce sa zic, rusine mie ca blogger culinar sa nu am supa concentrata congelata in frigider, dar oameni suntem si noi si folosim condimente desigur bio cateodata :)
Singurul lucru de care va rog sa tineti cont este sa cumparati usturoi romanesc , stiu ca e mai mic stiu ca se curata mai greu dar e mult mai aromat, lasati cel chinezesc in seama altora .
Asadar abia astept sa incercati reteta, este atat de buna, mai ales cu crutoane si putin parmezan, nebunie!
Supa crema de usturoi
Ingrediente 4 portii:
- 2 caciulii de usturoi ( aproximativ 3/4 cana de catei de usturoi)
- 3 cartofi potriviti
- 1/4 telina
- 1 ceapa
- 200ml smantana pentru gatit 30% grasime ( sa nu va aud cu 15% ca ma supar)
- 2 frunze dafin
- 1/4 lingurita cimbru uscat
- sare, piper alb
- 1 cub condiment universal
- 700ml apa sau supa de pui
- 2 linguri ulei de masline
Bun, pentru inceput ne ocupam de partea cea mai grea curatatul usturoiului. Daca aveti barbati , copii in familie puneti-i la treaba daca nu trageti aer in piept si va apucati de curatat. Si lor spuneti-le ca nu le dati niciun gram de supa.
Ceapa o curatati si o tocati marunt, cartofii si telina le curatati si le taiati cubulete.
Tin sa va anunt ca a trecut cea mai grea parte din preparare, supa crema e pe trei sferturi gata.
Incingeti uleiul si prajiti impreuna ceapa cu usturoiul, 2 minute sau pe jumatate (doar cat sa se inmoaie putin) . Adaugati cartofii si telina, mai lasati un minut si apoi adaugati apa. Puneti sare, cimbru, condimentul si frunzele de dafin, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc potrivit 30 de minute.
Apoi adaugati putin piper alb si mixati cu blenderul, adaugati si smantana pentru gatit. Daca vi se pare prea groasa mai subtiati cu lapte. Gustati si daca e cazul mai condimentati.
Serviti supa fierbinte cu putin parmezan si crutoane desigur. Reteta la crutoane o gasiti aici
Pofta buna dragilor!
si reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]