Supa crema de telina cu galuste

Noua ne plac mult supele creme asa ca atunci cand am citit aceasta reteta am si incercat-o. Foarte interesanta pentru ca este cu galuste iar galustele sunt un pic mai altfel decat cele pe care le stiti :).

Ingrediente:

  • 1 radacina de telina mai mare sau 2 mai mici
  • 1 cartof mare
  • 1 praz
  • 2l de apa sau supa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 frunza de dafin
  • 2 oua
  • 40g faina
  • sare, piper, patrunjel verde din plin :)
  • optional 2 linguri de smantana

1. Telina se curata si se taie cubulete mici, la fel si cartoful, prazul se taie felii subtiri ( partea alba ). Toate se pun intr-o oala impreuna cu apa, frunza de dafin, usturoiul si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fierte.

Se strecoara si se mixeaza bine adaugand treptat supa ( fara foaia de dafin ).

2.Oala o punem din nou la foc mic si preparam galustele; batem bine albusurile si apoi adaugam faina treptat amestecand cu un tel.

Luam cu lingurita din compozitie si punem in oala sa fiarba 1-2 minute pana se umfla. Scoatem galustele cu spumiera pe o farfurie.

3.Galbenusurile le amestecam cu smantana, turnam putin din supa fierbinte si apoi rasturnam totul in oala. Puteti sa inlocuiti smantana cu lapte.

Adaugam si galustele. Gustam de sare si adaugam si piper proaspat macinat.

Servim supa in boluri cu 2-3 galuste si patrunjel verde tocat.

Este delicioasa :).

Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.