Supa crema de porumb

Supa crema de porumb

Personal ador supele crema, si asta mai ales de cand au venit picii pe lume si am preparat si incercat tot felul de supe care mai de care mai sanatoase si cand spun asta ma refer la cele cu multe legume.

Supa crema de porumb este o supa de sezon, aromata, care se prepara foarte usor ( la fel ca si celelalte super creme) . Daca sunteti fan porumb si preparate in care este inclus ca si ingredient cu siguranta o sa indragiti aceasta supa. Puteti sa o preparati si cu porumb fiert, la conserva sau congelat, eu am folosit porumb congelat.

Supa crema de porumb nu are o reteta speciala, practic este o supa de pui ce are ca ingredient principal porumbul apoi legume, si aici puteti pune cat mai multe dar morcovul, telina,ceapa si cartoful sunt de baza, apoi smantana dulce, sare, piper, unt. Daca doriti puteti adauga si bucatele de carne de pui sau peste, eu o prefer in varianta de mai jos cu bucatele de bacon prajite si putin ardei iute. Bineinteles servita cu crutoane, paine prajita sau lipie.

Haideti sa vedem reteta.

Supa crema de porumb

Ingrediente:

  • 300g porumb ( congelat in cazul meu)
  • 200ml supa de pui sau apa plus condiment
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 1/4 telina
  • 2 catei de usturoi (optional)
  • 40g unt
  • 100ml smantana pentru gatit
  • 200g bacon
  • ardei iute ( optional)
  • sare, piper

Daca folositi porumb proaspat il fierbeti apoi taiati boabele si cantariti 300 de grame.

Zarzavatul de ciorba il curatati, il taiati bucatele apoi il caliti bine in unt, la sfarsit adaugati usturoiul si mai lasati un minut apoi completati cu supa si lasati sa fiarba. Nu uitati cartoful fierbe mai repede asa ca il adaugati spre sfarsit.

Daca folositi porumb fiert sau din conerva il adaugati  cand toate legumele sunt fierte, daca folositi congelat il adaugati o data cu legumele.

Cand legumele au fiert, le strecurati de apa si le mixati adaugand putin cate putin din lichidul in care au fiert pana obtineti o crema la densitatea care va place. Apoi adaugati smantana dulce si condimentati cu sare si piper.

Separat prajiti baconul taiat bucatele, preparati crutoanele ( reteta o gasiti aici )sau prajiti pur si simplu cateva felii de paine.

Serviti supa fierbinte cu bucatele de bacon deasupra, ardei iute si bineinteles parmezan :)

Supa-crema-de-porumb-2

Este excelenta!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.