Eu ador supele creme, cred ca v-am mai zis asta, iar copiii la fel. Asa ca de cate ori descopar o reteta noua, o incerc si apoi daca mi se pare ok v-o impartasesc si voua. Aceasta supa crema de morcov cu ghimbir este excelenta! Putin dulceaga cu o aroma si o nota picanta de la ghimbir. Se face foarte repede cam 30 de minute, plus ca ingredientele sunt putine si ieftine. Despre ghimbir numai de bine, nu are rost sa va enumar ce proprietati benefice are, ideea este sa stiti cum sa-l folositi in mancaruri nu puneti in exces doar pentru ca face bine, s-ar putea sa obtineti o mancare foarte aromata pe care o sa o dati uitarii imediat.
Stiti ca eu gatesc si asa si asa, adica si fasole cu ciolan si supa crema de ciuperci, depinde de dispozitie si de ce doreste familionul desi daca ar fi dupa mine as face numai supe creme :) Zilele trecute am aflat de reteta de la o vecina cu care ma intalnesc aprope zilnic in statia de autobuz. Mi s-a parut foarte faina asa ca am mai cautat pe net cateva variante, apoi am preparat-o asa cum am crezut eu si va scriu ca cei din familie au ras farfuriile si au cerut supliment. Asta e de bine, va scriu reteta poate o incercati si voi si nu fiti reticenti la ghimbir, nu va inchipuiti ce mult schimba gustul supei.
Am preparat o portie mare dar voi va orientati pentru cate persoane gatiti si mai reduceti din ingrediente.
Supa crema de morcovi cu ghimbir
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 2 cartofi potriviti
- 2 cepe mari
- ghimbir proaspat
- 5-6 linguri de ulei
- sare, piper
- apa sau supa de pui
- optional smantana pentru gatit
Ceapa o curatam si o tocam mai mare, morcovii ii curatam si ei si ii taiem felii mai grosute.
Calim ceapa impreuna cu morcovii in uleiul de masline, cam 3-4 minute apoi adaugam apa doar cat sa acopere zarzavatul. Adaugam 2 lingurite de condiment universal ( puteti folosi cuburi sau varianta bio ) si lasam sa fiarba la foc mic. Dacă aveți supă de pui și mai bine, o folosiți în loc de apă și condiment. Dupa 15 minute adaugam cartofii curatati si taiati cubulete. Cartosii au rolul de a ingrosa supa asa ca nu renuntati la ei.
Lasam sa fiarba si cand legumele sunt fierte adaugam 2-3 cm de ghimbir curatat si dat pe razatoarea cu gauri mici. Scurgem zeama separat si mixam legumele adaugand putin cate putin din zeama scursa pana cand ajungem la consistenta dorita. Eu am folosit-o pe toata.
Condimentam cu putin piper proaspat si supa crema este gata. Daca doriti puteti adauga si putina smantana pentru gatit.
Servim supa fierbinte obligatoriu cu crutoane de paine.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]