V-am tot scris pana acum ca supa crema de linte rosie este una din preferatele mele, uite că nu ma dezmint, vă prezint o nouă rețetă, o supă cremă aromata perfectă in sezonul rece. Si cred ca o sa ma incumet sa incerc si lintea galbena si cea verde pentru ca merita, am citit numai de bine despre ea.
Pentru a prepara aceasta supa nu aveti nevoie de ingrediente sofisticate dar unul singur musai sa-l folositi si anume ghimbirul, ii da o aroma senzationala.
In reste va mai scriu ca se prepara foarte usor, uite nu trebuie sa taiati tocati multe legume doar sa curatati cartofii dulci si bine un morcov, putina ceapa.
In mod normal trebuiau mai multi morcovi dar pentru ca folosim cartofi dulci ne rezumam doar la un morcov.
Cam atat cu lucrul, supa se face repede in maxim 30 de minute cu tot cu curatatul legumelor. O puteti servi la pranz sau la cina cu crutoane si decorata cu cateva bucatele de bacon prajit. Daca doriti varianta vegetariana renuntati la bacon si smantana, desi nu stiti ce faceti :), glumesc, respect preferintele culinare ale tuturor. Nici eu nu sunt mare amatoare de carne dar am niste preparate la care cu greu cred ca o sa renunt.
Gata cu marturisirile, trecem la treaba si anume ne prgatim sa preparam aceasta supa gustoasa. Nu ma intrbati cate portii ies, mereu uit sa calculez asta, promit sa fiu mai atenta data viitoare.
Ingrediente pentru reteta de supa crema de linte cu cartof dulce
- 200 g linte rosie
- 2 cartofi dulci potriviti (400 g)
- 1 ceapa mica
- 2 – 3 catei de usturoi
- 1 cm de radacina de ghimbir (ce ziceti, cata precizie :))
- 1 morcov mic
- 1 lingurita boia afumata
- 2 linguri pasta de ardei
- 50 ml ulei
- sare, piper
- 1/2 lingurita chimion
- 100 ml rosii pasate
- optional 100 ml smantana pentru gatit
Cum se prepara reteta de supa crema de linte cu cartof dulce?
Bun, multe dar accesibile ingredientele.
Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi, lintea o spalam in mai multe ape.
Morcovul il curatam si-l dam pe razatoare, ceapa, usturoiul le tocam marunt.
Le calim toate in putin ulei pana devin sticloase, apoi adaugam ghimbirul dat pe razatoarea fina, amestecam usor si adaugam boiaua afumata, chimionul, amestecam 1 minut si adaugam pasta de ardei, rosiile, cartofii dulci si lintea.
Amestecam 2 minute si adaugam apa aproximativ 1,5 litri.
Adaugam si sare si lasam sa fiarba cu capac, aproximativ 20 de minute, pana se fierbe lintea si cartofii.
Cand toate s-au fiert, strecuram jumatate din apa si mixam, adaugand treptat din apa in care au fiert.
Daca doriti puteti adauga 100 ml smantana pentru gatit, eu adaug mereu la supe creme da un gust si o consistenta foarte buna.
Servim supa cu bucatele de bacon prajit.
Este delicioasa!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]