Ma ard degetele daca nu scriu in introducere o constatare pe care am facut-o nu demult pe pagina de facebook a site-ului haisagatim. Postez o bunatate de mancare cu carne de vita si dovleac, primesc 50 de like-uri. Bun. Postez o fotografie cu o cina in graba; aripioare, cartofi si salata de varza, primesc 162 de like-uri. WTF as zice cu litere mari dar nu ma mir prea tare pentru ca nu-i pentru prima data. Asadar dragii mei care ma cunoasteti de cativa ani si stiti ca nu gatesc SF-uri (cum zicea o prietena ) am o mica rugaminte: indrazniti si incercati :). Mancaruri cu dovleac de exemplu. Poate o sa aveti o surpriza placuta. Supe creme. O sa vedeti ca nu sunt asa groaznice. Daca nu le comparati cu ciorba de burta :). Si daca 10% ati inteles ideea ma bucur.
Azi supa crema cu conopida si dovleac, in weekend ca sa va mai indulcesc o prajitura cu nuca si ciocolata. Sa nu ziceti ca nu va cunosc gusturile :).
Reteta de supa e super simpla, mai mult e de scris la ingrediente.
Ingrediente:
- 600g conopida
- 400g dovleac
- 2 cartofi potriviti
- 4 catei de usturoi
- 1,5 litri apa sau supa ( eu am avut supa de pui )
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita curry
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 2 lingurite de chimen macinat
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingurita miere
- 2 linguri ulei
- sare, piper,
- 100ml smantana dulce pentru servit
1. Legumele se curata si se taie in cuburi. Se calesc putin in ulei, apoi se adauga supa fierbinte sau apa si se fierb pana legumele sunt fierte.
2. Strecuram( supa nu o aruncati) si adaugam apoi toate condimentele.Mixam pana obtinem o pasta moale si adaugam treptat supa fierbinte.
Servim cu smantana si crutoane sau paine. Reteta de crutoane o gasiti aici.
Este aromata si usor picanta.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte buna supa asta!!! Am ‘redescoperit’ dovleacul si in ultimul timp incerc sa il folosesc cat mai des in mancare. Sotul meu nu este un fan al supelor-crema dar din cand in cand mai merge cate una.. Raspunsul lui la supa asta a fost : ”nu ma asteptam sa imi placa asa de tare” ! Asadar, iti multumesc Amalia pentru reteta si am incredere ca nu gasesc SF-uri pe aici! :* ;)
Sa stii ca asa a fost si la noi :)) Ma bucur ca ti-a placut.