A inceput cu „ce mancare o mai fi si asta” si s-a terminat cu ” sa mai faci ca-i buna” :)… o reteta care mi-a facut cu ochiul si am incercat-o ieri. Mi-a placut mult sper sa o incercati si voi.
Ingrediente:
- 1 praz
- 3 cartofi potriviti
- 500g brocoli
- optional cateva tacamuri de pui, daca nu aveti atunci merge cu strangere de inima si 1 cub de knorr :)
- 2 linguri ulei de masline, sare
Taiem felii mai grosute partea alba de la praz, apoi le prajim putin in ulei. Adaugam aproximativ 1,5 litri apa si tacamurile de pui ( eu am avut un os de piept de la curcan si putina grasime ). Daca nu aveti atunci 1 cub de knorr. Cand prazul este fiert adaugam cartofii taiati cubulete.
Cand cartofii sunt fierti adaugam brocoli desfacut in buchetele. Mai lasam sa fiaba 5 minute si apoi condimentam cu sare si eventual putin piper. ( Oasele le aruncam ).
Punem intr-o cratita mai mica cantitatea de supa pe care o consideram suficienta pentru masa si o mixam cu blenderul. Lasam cateva buchetele de brocoli deoparte pentru ornat.
Servim cu crutoane, putin ulei de masline sau smantana.
Reteta am preluat-o de pe giallozafferano.it cu modificari.
Observatii:
Pentru reteta de post folositi doar cubul de knorr si apa.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O super reteta din bucataria mediteraneana… Mai mult ca sigur ca nu vom folosi acel cub de knorr pentru ca nu este sanatos. Chiar ne gandeam, in familie, ce supe mai putem incerca! Multumim :)
Da si eu m-am gandit sa fac supa din oase de pui si sa o congelez pe portii in congelator…sper sa va placa :).
Foarte gustoasa aceasta supa crema. dupa ce am servit la un restaurant m-am gandit sa incerc sa fac si eu. reteta este, in mare aceeasi ca a ta, iar pentru un plus de savoare se poate adauga parmezan ras, iar cui ii place si putina nucsoara. Felicitari pentru ceea ce faci, retetele tale sunt de-a dreptul o salvare uneori.
Mmmm da, parmezan nu am, de nucsoara am si uitat :))
imi place reteta si as dori si alte retete ! multumim
Am probat reteta, o sa fie buna si pentru baietelul meu de un an jumate.E buna!!nu am avut crutoane, dar am pus Gold fish cracker(cu cheddar).Yamm!!
Daniela ma bucur ca ti-a placut poate incerci si celelalte retete de supa crema :).