Nu fugiti ca e de bine :). Aveam impresia ca stufatul este o mancare din sud ce se face primavara in special de Pasti cu carne de miel, multa ceapa si usturoi verde. Adevarata doar partea a 2-a se pare ca reteta este de origine ruseasca. Oricum m-am hotarat sa o incerc pentru ca aveam in congelator niste carne de ied (nu cel din capra cu trei iezi dar asemanator ca varsta) care nu-si mai gasea locul si chiar daca nu e sarbatoare am preparat-o cu drag si spor :). Familionul s-a declarat satul de la mic la mare asa ca va scriu reteta poate o incercati si voi, nu neaparat cu carne de miel merge si cu carne de pui, vita sau eternul guitator :).
Ingrediente 4 portii:
- 1,25 kg carne de miel in cazul meu ied
- 2 legaturi de ceapa verde
- 2 legaturi de usturoi
- 250ml bulion
- 100ml vin alb
- sare, piper
- ulei sau 1 lingura untura de porc
1. Carnea o taiem bucati mai mari, o spalam bine si o condimentam cu sare si piper.
1. Incingem untura intr-o cratita mai mare si adaugam carnea. Lasam sa se rumeneasca si apoi o scoatem separat pe o farfurie. Adaugam ceapa si usturoiul partea alba tocata, partea verde taiata bucati mai mari. Eu am pus ceapa si usturoi uscat pentru ca nu am avut ( a se citi mi-a fost lene sa cumpar ) ceapa si usturoi verde.
Punem bucatile de carne peste ceapa, adaugam vinul, apa si lasam sa fiarba la foc mic cu capac.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam bulionul si bagam cratita la cuptor sa scada sosul.
Intre timp punem de mamaliga, scoatem castravetii murati din borcan dar daca nu aveti merge si o salata verde, punem fata de masa, farfuriile, tacamurile si eventual fumam si o tigara ( nu ma certati ca fumez doar 3 pe zi ). Cu ochii pe cuptor sa nu ardem bunatate de mancare.
Cand sosul a scazut si toata casa miroase a papa bun scoatem cratita de la cuptor.
Servim fierbinte si daca avem (noroc) bem si un pahar de vin rosu.
Pofta buna sa aveti!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]