Spumă de afine

Spuma-de-afine-1

Spumele din fructe  sunt un desert usor si bun care se prepara rapid. In opinia mea cea mai buna este cea de fragute urmata indeaproape de cea de zmeura. Pe vremuri se faceau din albus de ou batut bine cu putin zahar la care se adaugau fructele zdrobite, dar acum am schimbat reteta mult in bine si am inlocuit spuma de ou cu frisca si am adaugat un ingrediente care face furori mereu la deserturi si nu numai , iaurtul grecesc :)

Spuma de afine este desertul ideal in zilele calduroase de vara pentru ca este putin acrisoara si revigoranta datorita iaurtului din componeneta. Si sa va mai scriu un secret: puteti sa o folositi ca si crema la o Pavlova , sunt convinsa ca va avea un succes rasunator!

Spuma de afine

Spuma-de-afine-2

Ingrediente 2 portii:

  • 250ml smantana pentru frisca
  • un iaurt mic grecesc ( 120g )
  • 2 linguri zahar pudra ( aici puteti jongla cu cantitatile si s apuneti mai mult daca vreti sa fie mai dulce)
  • 200g afine
  • putina vanilie

Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana cand se transforma in frisca in proportie de 90%.

Adaugam iaurtul grecesc si amestecam usor cu o spatula.

Afinele le zdrobim bine si le adaugam la compozitia de frisca si iaurt. Puteti sa amestecati pana se omogenizeaza sau sa amestecati putin pentru un aspect mai interesant.

Punem spuma in cupe si decoram cu fructe proaspete si fulgi sau bucatele de ciocolata.

Spuma-de-afine-3

Servim!

Recomandare :) Dacă o puneți într-o caserola la congelator veți obține o înghețată delicioasă!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Spumă de afine”

  1. Sint sigura cu sint foarte bune, precum sint toate retetele tale, bine racite direct din frigider.Cu un pic mai multe calorii decit cea cu spuma de albus, dar iaurtul grecesc ajuta la calorii, si alimentatia buna. Cind eram eu mica cel mai mult imi placea spuma de fragi de padure. Aveau o aroma speciala, nemaigasita in fragii (mai degraba capsuni) mult hibridizati? de aztazi. Salutari si numai bine, draga Amelia, te pup cu ai tai baieti dragalasi. La sot nu ma bag. -:)

Lasă un răspuns la Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.