Sprot prajit


Sprot, hamsii … albitura cum s-ar zice, le mananc prajite mai rar acasa si mai des la mare sau pe la festivaluri :). Iata cum le gatesc eu, mi se pare mai sanatos asa decat prajite in baie de ulei.
Avem nevoie de :
sprot ( eu am cumparat dezghetat)
aprox 4 linguri faina alba
piper
putin ulei

Sprotul l-am spalat bine si l-am tinut cam 1 ora in apa rece ( era sarat) si -am sters cu cateva servete de hartie. L-am piperat si pentru a-mi usura munca , l-am pus intr-o punga am adaugat faina , am rasucit la capat punga si am amestecat bine.

In tava mare de la aragaz am pus putin ulei , am pus sprotul din punga ( l-am scuturat bine de faina) si am bagat tava in cuptorul incins la temperatura mare.

Dupa 10 minute era gata.

Am papat cu mujdei de usturoi ,lamaie si bineinteles bere . Sper sa-l peparati si voi asa, se face repede.

19 comentarii la „Sprot prajit”

  1. O reteta pe care am servit-o la cineva, dar sincer nu credeam ca se face asa usor. E absolut delicioasa!

    O intrebare: ai pus pestii intregi sau i-ai curatat inainte? Eu am o problema mare cu mirosul de peste crud…si nu l-as suporta mai mult de cateva secunde.

  2. Emma erau curatati daca se poate spune asa, i-am tinut in apa rece sa se desareze putin, daca cumperi congelati nu sunt sarati.

  3. Uite o reteta noua, simpla si care ma atrage. Eu de obicei le fac in baie de ulei dar sa stii ca am sa incerc asa pentru ca vb ta e mult mai sanatos. Mersi :) pup

  4. eu nu am gasit decat cu intestine. am imbatranit pana am curatat sapte mii de pestisori :)

    dar sunt buuuuni buni :)

  5. Pai daca nu gasesc gata eviscerati, nu cumpar, pt ca am o problema cu mirosul de peste crud :) Sper sa gasesc cum ai gasit tu Amalia, altfel adios reteta super buna :)

    Sunt de acord, sunt buuuuuuuni :)

  6. Pestisori sunt curatati si sarati iar maine le vine randul :D , alaturi de cosite cu carnaciori si branza, si gogosele cu branza si oua :D, tarta rustica cu dovlecei, placinta cu carne, pulpe de pui la cuptor,ceafa la gratar, cartofi copti cu sos tzatzichi si bineinteles un tort cu panna cotta si capsuni .

  7. i-mi cer scuze, dar nu am primit nici un raspuns concret, se face asa …., sau se face ….. , …… se …. se …. eu sunt barbat si nu am prea avut timp de bucatarie, iar cand am nevoie de voi doamnelor … …. …. „puncte puncte” , pe cine sa intreb cum sa pregatesc acei …. draguti de pestisori … ??? ??? ???

  8. De fiecare data cand cumparam sprot, il cumparam cu tragere de inima pentru ca stiam ca urmeaza sa-l prajesc in ulei si imi va face rau.Ma bucur enorm ca am dat peste reteta aceasta, deoarece singura nu as fi incercat din teama de a nu manca sprot mai mult fiert decat ..crocant.Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.