Sprot prajit


Sprot, hamsii … albitura cum s-ar zice, le mananc prajite mai rar acasa si mai des la mare sau pe la festivaluri :). Iata cum le gatesc eu, mi se pare mai sanatos asa decat prajite in baie de ulei.

Avem nevoie de :
sprot ( eu am cumparat dezghetat)
aprox 4 linguri faina alba
piper
putin ulei

Sprotul l-am spalat bine si l-am tinut cam 1 ora in apa rece ( era sarat) si -am sters cu cateva servete de hartie. L-am piperat si pentru a-mi usura munca , l-am pus intr-o punga am adaugat faina , am rasucit la capat punga si am amestecat bine.

In tava mare de la aragaz am pus putin ulei , am pus sprotul din punga ( l-am scuturat bine de faina) si am bagat tava in cuptorul incins la temperatura mare.

Dupa 10 minute era gata.

Am papat cu mujdei de usturoi ,lamaie si bineinteles bere . Sper sa-l peparati si voi asa, se face repede.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Sprot prajit”

  1. O reteta pe care am servit-o la cineva, dar sincer nu credeam ca se face asa usor. E absolut delicioasa!

    O intrebare: ai pus pestii intregi sau i-ai curatat inainte? Eu am o problema mare cu mirosul de peste crud…si nu l-as suporta mai mult de cateva secunde.

  2. Emma erau curatati daca se poate spune asa, i-am tinut in apa rece sa se desareze putin, daca cumperi congelati nu sunt sarati.

  3. Uite o reteta noua, simpla si care ma atrage. Eu de obicei le fac in baie de ulei dar sa stii ca am sa incerc asa pentru ca vb ta e mult mai sanatos. Mersi :) pup

  4. eu nu am gasit decat cu intestine. am imbatranit pana am curatat sapte mii de pestisori :)

    dar sunt buuuuni buni :)

  5. Pai daca nu gasesc gata eviscerati, nu cumpar, pt ca am o problema cu mirosul de peste crud :) Sper sa gasesc cum ai gasit tu Amalia, altfel adios reteta super buna :)

    Sunt de acord, sunt buuuuuuuni :)

  6. Pestisori sunt curatati si sarati iar maine le vine randul :D , alaturi de cosite cu carnaciori si branza, si gogosele cu branza si oua :D, tarta rustica cu dovlecei, placinta cu carne, pulpe de pui la cuptor,ceafa la gratar, cartofi copti cu sos tzatzichi si bineinteles un tort cu panna cotta si capsuni .

  7. i-mi cer scuze, dar nu am primit nici un raspuns concret, se face asa …., sau se face ….. , …… se …. se …. eu sunt barbat si nu am prea avut timp de bucatarie, iar cand am nevoie de voi doamnelor … …. …. „puncte puncte” , pe cine sa intreb cum sa pregatesc acei …. draguti de pestisori … ??? ??? ???

  8. De fiecare data cand cumparam sprot, il cumparam cu tragere de inima pentru ca stiam ca urmeaza sa-l prajesc in ulei si imi va face rau.Ma bucur enorm ca am dat peste reteta aceasta, deoarece singura nu as fi incercat din teama de a nu manca sprot mai mult fiert decat ..crocant.Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.