Si crocante si pufoase si cu gust de usturoi :). Mi s-a parut interesanta reteta mai ales ca este de post asa ca aseara am incercat-o si pot sa va scriu ca mi-a placut (de aceea o si postez :)).
Ingrediente ( 21-23 buc):
- 300g faina de grau
- 200g faina de porumb
- 300-320ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 16g drojdie proaspata
Pentru uns:
- 2-3 linguri ulei de masline
- 7-8 catei de usturoi
- 1 legatura marar verde
- putin piper
1.Drojdia o frecam cu zaharul, adaugam 2 linguri de apa calduta si o lasam la cald 10 minute.
2. Amestecam faina si formam o gramada pe plansa de framantat.
La margine punem sarea si in mijloc facem o adancitura si adaugam drojdia crescuta.
3. Framantam adaugan treptat apa calduta pana obtinem un aluat care se desprinde de pe degete.
4. Lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.
5. Intindem aluatul pe masa presarata cu faina intr-o foaie de grosime 5-7 mm si il ungem cu uleiul amestecat cu usturoiul zdrobit. Presaram si mararul tocat si rulam usor.
6. Taiem cu un cutit bine ascutit role de 1,5 cm pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
7. Lasam sa creasca inca 20 min si apoi le ungem cu ulei de masline.
8. Coacem 20 min la 180gC ( in reteta scria 20 min la 200g C mie mi s-a parut cam prea mare temperatura si am redus din ea ).
Servim cu ceai sau iaurt.
Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru
Observatii:
Daca nu va place sau nu puteti manca usturoiul puteti renunta la el si sa-l inlocuiti cu ierburi aromatice.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Am facut aceste spirale, dar am pus si ulei in coca si au iesit f. bune! Toate!
Pe unele le-am umplut cu varza calita!
Multumesc de reteta!
Ma bucur ca ti-au iesit!
Se pot servi si reci?
A
Da