Spaghetti alla carbonara

Ei da, sotul meu este fan paste, pacat ca nu ii gatesc asa de des :)), dar cand totusi nu mai rezist la rugaminti pun in aplicare cate o portie :). Reteta asta este foarte cunoscuta, poate prin faptul ca nu este pretentioasa si se face foarte repede. De-a lungul timpului am incercat mai multe variante dar totusi cea de ieri mi-a „ramas la suflet” ca sa zic asa pentru ca a iesit cel mai bine.

Pentru o portie sanatoasa ( 2 normale):
 
250 g paste tip spaghetti
150 g bacon , kaizer sau sunca
2 galbenusuri si 1 albus de ou
100 g parmezan sau brânză dură  ( eu am folosit ca tot românul cascaval dar voi sa nu faceti asa)
2 linguri ulei ( daca faceti cu bacon sau kaizer renuntati la ulei)
sare, piper
 
Pentru inceput punem apa la fiert cu putina sare, la paste aveti nevoie de multa apa, calculati la 100g paste 1 litru de apa.
Sunca o taiem cubulete si o prajim la foc mic pana se rumeneste bine. Lasam sa se raceasca putin
Ouale le batem cu sare, adaugam putin piper proaspat, apoi cascavalul rasAdaugam si sunca prajita. Intre timp pastele s-au fiert, le strecuram rapid si le punem fierbinti peste amestecul de oua , sunca si branza. Amestecam bine, o sa vedeti ca ouale se incheaga rapid iar pastele vor fi acoperite de un sos delicios. 
Servim imediat!
Pont: nu aruncați apa de la paste, dacă vi se pare că pastele nu sunt suficient de cremoase, adăugați puțin din ea, contine amidon și face sosul mai cremos. 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


25 de comentarii la „Spaghetti alla carbonara”

  1. Buna. Am ajuns intamplator aici, fiind o mare iubitoare de spaghete carbonara. Nu stiu ce sa zic de cascavalul adaugat. Carbonara se fac cu o branza tare (parmezan, grana padano, pecorino romano). E prima data cand vad o reteta cu cascaval si nu mi-o pot imagina deloc. Nu sunt experta in bucatarie, dar imi place foarte mult sa pregatesc fel si fel de paste si la Carbonara chiar recomand o branza tare. In rest, arata bine :)

    1. Simina ai mare dreptate :) unele retete ar trebui respectate asa cum sunt insa se pare ca mai mergem si pe variantele romanesti :) sincera sa fiu cred ca am facut si cu parmezan… acum il folosesc destul de des si sincer imi place :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.