Soufle de dovlecei

Ingrendiente:

2 dovlecei mai marisori ( aprox 1 kg)

3 oua
2 linguri cu varf de faina
250 ml lapte
3 linguri unt
3 linguri branza rasa

Se curata dovleceii , se taie felii si se fierb in apa cu sare.


Se strecoara si se zdrobesc cu furculita ( daca vreti puteti sa-i lasati si felii). Separat se face un sos bechamel (sper ca am scris bine) din unt, faina, lapte. Se ia de pe foc si se adauga branza, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit
albusurile batute spuma.

Se amesteca cu dovleceii si se pun intr-o forma unsa din belsug cu unt si tapetata cu pesmet. Deasupra se mai presara branza. Se coc la foc mic aprox 30 de minute pana se rumenesc frumos deasupra.

13 comentarii la „Soufle de dovlecei”

  1. Mmmmm.Eu stiu de soufleul de cartofi si conopida/brocoli. De dovlecel inca nu am facut dar cred ca e bun. Mersi de idee, vineri il fac si il postez pe blog!

  2. credeam ca nu se mai raceste odata ca sa il pot gusta…este inca caldut, dar nu am mai avut rabdare…Fetelor !!! este delicios ( recunosc ca am pus mai multa branzica,am avut o telemea fff buna).Daca nu as sti ca este facut din dovlecel, nu cred ca as fi ghicit….:)))

  3. Angela cu cat mai multa branza cu atat mai bine :)) asa zice sotul meu :), ma bucur ca a fost pe gustul tau cred ca se poate face si cu conopida mai ales ca acum e sezonul .

  4. Amalia, spune-mi, te rog, de cat sos bechamel este nevoie?
    Chiar acum ma pregatesc sa fac reteta, stiu sa fac si sosul, dar nu stiu cantitatile.

    Multumesc!

  5. Daaaaaaaaaaaaaaaaa, a iesit ! Si inclusiv copilu’ meu mofturos si fitzos a mancat doua portii, sunt inca in soc… Mersi de reteta, pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.