I-as zice sos universal valabil pentru salate, paste, pui, peste sau alte preparate la gratar. Este un sos versatil, se prepara rapid si este pfoai, foarte bun, eu l-as manca si gol cu paine prajita!
Ca si ingrediente nimic special decat optional o lingurita de tahini, daca aveti bine daca nu nu e problema sosul iese foarte gustos si fara.
Se poate pastra inchis intr-un borcanel timp de 4-5 zile la frigider, eu de obicei cand il prepar fac o portie mai mare si il pastrez asa cum am scris mai sus.
In plus fata de ingrediente aveti nevoie de un robot bun de bucatarie pentru ca toate ingredientele trebuie zdrobite bine astfel incat sa se transforme intr-un sos cremos.
Sos cu usturoi si iaurt
Ingrediente:
Mod de preparare sos cu usturoi si iaurt
Puneți toate ingredientele într – un blender (pătrunjelul cu tot cu codite, nu doar frunzele) și mixati la viteza maxima pana obțineți un sos cremos. Atenție, se mai îngroașă dacă sta câteva minute.
Păstrați sosul la frigider maxim 5 zile, într-un recipient închis ermetic.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]