Sos cu usturoi si iaurt

Sos cu usturoi si iaurtI-as zice sos universal valabil pentru salate, paste, pui, peste sau alte preparate la gratar. Este un sos versatil, se prepara rapid si este pfoai, foarte bun, eu l-as manca si gol cu paine prajita!

Ca si ingrediente nimic special decat optional o lingurita de tahini, daca aveti bine daca nu nu e problema sosul iese foarte gustos si fara.

Se poate pastra inchis intr-un borcanel timp de 4-5 zile la frigider, eu de obicei cand il prepar fac o portie mai mare si il pastrez asa cum am scris mai sus.

In plus fata de ingrediente aveti nevoie de un robot bun de bucatarie pentru ca toate ingredientele trebuie zdrobite bine astfel incat sa se transforme intr-un sos cremos.

Sos cu usturoi si iaurt

Ingrediente:

– 1 legătură mare de pătrunjel verde
– 2 linguri ulei de masline
– 2 linguri de apa
– 2 căței de usturoi
– 4 linguri de iaurt cremos de preferat grecesc
– 1 lingură suc de lamaie
– 1 lingură de parmezan ras fin
– opțional: 1 linguriță tahini

Mod de preparare sos cu usturoi si iaurt

Puneți toate ingredientele într – un blender (pătrunjelul cu tot cu codite, nu doar frunzele) și mixati la viteza maxima pana obțineți un sos cremos. Atenție, se mai îngroașă dacă sta câteva minute.

Sos cu usturoi si iaurt

Păstrați sosul la frigider maxim 5 zile, într-un recipient închis ermetic.

Este super bun!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.