Somon pane

Am incercat si varianta asta de reteta, scump somonul asta dar mi-am facut un calcul; pastravul e cam 20 de lei , dorada 30, somonul file am gasit la 35 la oferta, sotul fumeaza un pachet de tigari pe zi plus o bere , doua,  eu nu mai fumez  :) … ce naiba, merita din cand in cand sa mancam ceva bun… am calculat bine, nu ? :)).

Ingrediente:

  • 1 file de somon ( aprox 800g )
  • 2 oua
  • faina, sare, pesmet, ulei, suc de lamaie

Somonul il taiem felii cam de grosimea unui deget, le saram, piperam si stropim cu suc de lamaie. Ouale le batem cu o lingura, doua de lapte si apoi trecem bucatile de peste prin faina, ou , pesmet si le prajim in ulei incins. L-am inghesuit un pic in tigaie sa incapa tot.

Scoatem bucatile pe un servet de hartie sa se absoarba surplusul de ulei si servim cu cartofi, legume, orez, sos de usturoi.

Observatii:

Intotdeauna cand fac pane-uri, pun pe o foaie alba faina, pe alta pesmetul si uite asa economisesc timp de spalat 2 farfurii :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Somon pane”

  1. buna Amalia…iti dau un pont..cand faci paneurile amesteca faina ,oul ,un pic de lapte si condimente (sare,piper ) toate intr-un castron ,apoi introduci bucatile de carne sau legume ,le amesteci bine si le pui la prajit . Asa scapi si de mai putine vase de spalat dar si produsul e mai gustos ;daca vrei sa iasa crocant ,dupa ce le dai prin comp de ou le tavalesti prin pesmet.
    pupici, Luminita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.